Održana korizmena duhovna obnova za studente KBF-a i izvanredne služitelje pričesti Zagrebačke nadbiskupije u našoj Župi

Korizmena duhovna obnova u organizaciji Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za studente laike koji se pripremaju za crkvene službe koje djeluje u sklopu Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i Povjerenstva za pastoral studenata laika Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je 12. ožujka u župi sv. Josipa u Zagrebu pod vodstvom fra mr. sc. Danijela Patafte, OFM.

josip

Duhovnoj obnovi prisustvovalo je 77 studenta, a pridružilo su im se 36 izvanrednih služitelja pričesti Zagrebačke nadbiskupije koji svoje formacijske susrete imaju u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu.

Nakon uvodnih riječi izv. prof. dr. sc. Josipa Šimunovića, ravnatelja Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i voditelja Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za studente laike koji se pripremaju za crkvene službe, vlč. Damir Ocvirk, župnik župe sv. Josipa pozdravio je studente i izvanredne služitelje pričesti te ih upoznao sa životom i pastoralnim aktivnostima u župi.

Molitvom Jutarnje u župnoj crkvi započela je duhovna obnova tijekom koje je voditelj održao nagovor u kojem je podsjetio da se nalazimo u Godini milosrđa i osvrnuo se na tekst o milosrdnom Samaritancu ističući kako se patnje svi boje, ali ne možemo ju isključiti jer je upravo ona ta koja nam pomaže u duhovnom rastu. Isus je patio za nas i mi trebamo otvoriti oči prema potrebitima.

U drugom dijelu duhovne obnove slijedilo je pokorničko bogoslužje s mogućnošću za ispovijed i duhovni razgovor te euharistijsko slavlje koje je predvodio voditelj duhovne obnove u koncelebraciji s izv. prof. dr. sc. Josipom Šimunovićem.

Dopustimo Bogu sudjelovanje u našim životima kako bismo postigli iskrenu i potpunu sreću. Isus nam je po sakramentima dao mjesta kako bi se susreli s Bogom i dopustili mu da razbije naše ljudske okvire, kako bi živjeli odvažno i uredno.

Kršćani su pozvani odvažno svjedočiti Krista. Za to je potrebna prisutnost Boga u našim životima, istaknuo je fra Danijel u homiliji. Svetu misu pjesmom i sviranjem animirali su studenti, sudionici korizmene duhovne obnove.

Možda će vas zanimati ...