Proslava svetkovine sv. Josipa 2022.

U subotu, 19. ožujka proslavljena je svetkovina svetoga Josipa zaštitnika naše župe.

Za svetkovinu župljani i hodočasnici pripremali su se tijekom devet srijeda i devetnicom uoči svetkovine. Tema devetnice bila je „Sveti Josipe, pomozi nam, štiti nas, osnaži nas i zagovaraj nas.“ Ti zazivi preuzeti su iz tridesetodnevne pobožnosti svetome Josipu, i upućuju na nužnu potrebu utjehe i zaštite svetoga Josipa u vremenu koje još uvijek pokazuje opasnost od širenja bolesti, ali i rata koji se događa u Ukrajini.

Devetnicu su predvodili svećenici iz Družbe Misionara Krvi Kristove Ilija Grgić i Stjepan Ivan Horvat.

Misionari su u središte svoga navještaja stavili Božju riječ, sudjelujući u župnoj korizmenoj inicijativi svakodnevnog čitanja novozavjetnih ulomaka iz Svetog pisma. U pobožnostima svetom Josipu izmjenjivale su se zajednice koje djeluju u Župi.

Središnje slavlje proslave svetoga Josipa predvodio je Tomislav Šagud, župnik župe Presvetoga Trojstva u Prečkom. U homiliji je istaknuo kako sveti Josip nije samo moćni zagovornik u ostvarenju materijalnih pomoći, nego i primjer za nasljedovanje njegovih kreposti, osobito pouzdanja u poteškoćama i ustrajnosti u poslušnosti Božjoj riječi.

Tijekom dana i slavlja osam svetih misa veliki broj župljana, hodočasnika i štovatelja svetog Josipa sudjelovalo je u pobožnostima i euharistijskim slavljima, ispunjavajući tako svoje zavjete i dajući zahvalu za neprestanu zaštitu svetoga Josipa.

Damir Ocvirk, upravitelj župe

Pogledajte reportažu s LaudatoTV

Možda će vas zanimati...