Proslava jubileja molitvenih zajednica o 80. obljetnici župe sv. Josipa

U četvrtaka 8.6.2017. na inicijativu našeg župnika vlč. Damira Ocvirka okupile su se molitvene zajednice koje djeluju u župi da bi svojom molitvom, zahvalom za svoje postojanje i djelovanje u župi obilježile ovu jubilejsku godinu. To su: Molitelji i štovatelji Božjeg milosrđa s udrugom Misionara Milosrdnog Isusa, Schönstattska obitelj, Molitveni vjenčić i zajednica Marijina pohođenja Elizabeti.
Svaka zajednica pozvala je i svoje goste da uveličaju ovo zajedničko molitveno slavlje. Specijalni gosti bili su zbor mladih iz Trnovčice sa svojom voditeljicom Jelenom Vuković, koji su nas svojim pjevanjem krunice Božjemu milosrđu i zazivima Božjeg milosrđa uveli u klanjanje pred Presvetim koje je predvodio župnik vlč. Ocvirk uz trajnog đakona Iliju Nikolića, našeg gosta iz župe sv. Petra iz Zaprešića.
Uz trajnog đakona Iliju došli su članovi molitvene zajednice blaženog Alojzija Stepinca iz spomenute Župe sv. Petra apostola iz Zaprešića, molitelji zajednica iz susjednih župa, ali i ostalih župa iz grada Zagreba, da bi sudjelovali u ovom molitvenom slavlju.
Svetu misu slavio je vlč. Damir Ocvirk uz koncelebraciju đakona Ilije Nikolića te brojnih ministranata, a čitanja na sv. misi čitali su gosti iz Zaprešića i članovi Misionara milosrdnog Isusa iz naše župe koji su pripremili i molitvu vjernika.
Ispovijedala su dva svećenika jer je tog dana bio i potpuni oprost u našoj župi za sve sudionike uz uvjete da nisu u teškom grijehu i da izmole molitve na nakane sv. Oca.
Propovijed je održao đakon Ilija koji je naglasio kako je ovo zaista milosna godina za ovu župu jer ne samo da se slavi 80. obljetnica nego i 330 g. kako je Hrvatski sabor jednoglasno izabrao svetog Josipa za posebnog zaštitnika naše domovine Hrvatske, a sve to u Godini sv. Josipa koju je proglasio naš nadbiskup za cijelu Zagrebačku nadbiskupiju. Đakon Ilija naglasio je kako je župa od samog osnivanja rasla u svom vjerničkom životu zahvaljujući i svojim župnicima. Posebno se osvrnuo na geslo Jubileja župe a to je“Da svi budu jedno“ (Iv,17,21), što znači da su Pastiri ove župe i njihovi nasljednici živjeli jedinstvo sa svojim stadom i njegovali molitveni život  i tako stvorili temelj za duhovni i materijalni napredak.
Upravo ovaj molitveni susret nastavlja ovo djelo jer molitvene zajednice su bedemi naših župa jer jedino ustrajnost u molitvi donosi plod.
Zbor gospođa sa svojim voditeljem Jurajem i zbor mladih iz Trnovčice, župe Marije Majke Crkve svojim pjevanjem pridonijeli su svečanom ozračju cijele sv. mise.
Nakon mise uslijedila je procesija sa slikom Milosrdnog Isusa oko crkve. Sliku su nosile Gordana i Anita iz Misionara milosrdnog Isusa a Alen je predvodio pjevanje. U procesiji su sudjelovali svi vjernici. Na kraju je župnik, vlč. Damir posvetio Božjemu milosrđu sve sudionike, cijelu Župu i domovinu Hrvatsku.
Slavlje je završilo zajedničkim druženjem u dvorani Augustina Holija.
Zajednice su predstavile svoj dosadašnji rad kratkom izložbom na panou, tako da su svi prisutni mogli prošetati kroz malu povijest svake zajednice.
Zahvalni smo župniku Damiru na ovoj inicijativi i na svima koji su ugradili svoj rad u organizaciju ovog zajedništva, za koje vjerujemo da će se ponoviti.
Nada Caren, predsjednica Misionara milosrdnog Isusa
Fotogalerija

Možda će vas zanimati ...