Duhovna obnova Poslanika Milosrđa 2022.

U subotu 2.travnja 2022. Poslanici Milosrđa iz Zagreba, Ivanić Grada i Novske imali su duhovnu obnovu u Novskoj koju su organizirale sestre Družbe Kćeri Milosrđa.

Sveta misa slavila se u samostanskoj kapeli, a predslavio ju je fra Robert Ćibarić. U duhovnom nagovoru prije svete mise fra Robert razjašnjavao  je smisao posta i patnje. Objasnio je značenje molitve u duhovnom životu i iskustveno objasnio razlike između površne i zrele molitve u čijem napretku post i patnja imaju veliku ulogu posebno ako su praćeni jakom vjerom u Svemogućnost, Dobrotu i Milosrđe našega Gospodina.

Sestra M. Kristina Injić u drugom duhovnom nagovoru govorila je o “tamnoj noći duše” blažene Marije Propetoga, dijelu duhovnog života na koji nisu pozvani samo svetci nego svaki kršćanin. Ovakvo stanje duše znači lišavanje svake slasti u molitvi, tamna noć osjeta, napuštenost, a zapravo je riječ o kušnji tijekom koje Gospodin željno čeka da mu duša ostane vjerna i preda se njegovoj svetoj volji znajući da On vidi muku patnika.Tijekom tog stanja Gospodin dušu puni mudrošću i žarom, a krajnji rezultat je sveto sjedinjenje duše i Gospodina koje je tako blisko da ih nijedna sila ne može više odvojiti.

Nakon toga molio se Križni put prema promišljanjima blažene Marije Propetoga.

Duhovna obnova završila je kratkim druženjem.

Možda će vas zanimati...