Proslava spomendana bl. Marije Propetog Isusa Petković

U nedjelju 9.7.2017. proslavili smo spomendan blažene Marije Propetog Isusa Petković. Nakon krunice slavnih otajstava prema njenim promišljanjima, svetu misu predslavio je mladomisnik vlč. Ivan Ereiz, a zbor gospođa svojim je pjevanjem pratio misno slavlje.
Vlč. Ereiz se u svojoj propovijedi osvrnuo na evanđelje u kojem Isus poziva sve koji su umorni i opterećeni da dođu k njemu kako bi ih On odmorio. Uputio nas je na svetu misu kao vrelo na kojem se trebamo odmoriti, obnoviti i okrijepiti i zatim krenuti dalje u ostvarivanje svog životnog poziva. Izdvojio je osobinu krotkosti, poniznosti koju Isus predlaže kao životno mjerilo. Malenost i jednostavnost preduvjeti su našeg prihvaćanja Božje riječi. Gospodin traži da odbacimo ovozemaljska mjerila, nadiđemo kratkoročne planove i preuzmemo Božja mjerila, mudrost Božju koja je zapravo mudrost malenosti. Malenost je put prave, istinske radosti kojim je hodila i blažena Marija Propetoga. Orijentir joj nije bio novac iako je imala bogate roditelje. Zauzetost u odgoju djece i mladih i briga za stare i nemoćne bili su joj moguće jer je mjerila “Božjim metrom”, metrom ljubavi. Ako živimo prema tom mjerilo Gospodin će nam pružiti mir i životni smisao.
Na kraju svete mise, vjernici župe sv. Josipa i njihovi gosti, u velikom su broju častili moći bl. Marije Propetog Isusa i utjecali se u njezin zagovor.
Zajedničko druženje Poslanika Milosrđa, župljana i gostiju nastavilo se u dvorani Augustina Holija.

Dubravka Zavrtnik

Fotogalerija

Možda će vas zanimati ...