Godišnji sastanak mladih Kolpinga Europe

Od 9. do 12. studenog 2017. u rumunjskom Timisoaru održao se Godišnji sastanak Kolping Youth Europe (mladih Kolpinga Europe).
Predstavnici dvanaest europskih zemalja (Albanija, Moldavija, Srbija, Rumunjska, Poljska, Mađarska, Slovenija, Austrija, Italija (Južni Tirol), Njemačka, Češka i Hrvatska) iznijeli su u prvom danu sastanka godišnja izvješća o radu mladih Kolpinga u njihovim zemljama. Nakon godišnjeg izvješća rada odbora Kolpinga mladih Europe te pregleda aktivnosti na europskoj razini i financijskog izvješća referentice za mlade Kolpinga mladih Europe, uslijedilo je razmatranje mogućih aktivnosti u nadolazećoj godini na europskoj razini. Prvi je dan zaokružen interkulturalnom večeri. Nakon izvještaja i planiranja prvog radnog dana, u subotu su uslijedila predavanja i radionice na temu motivacije i promocije. Subotnja večer je završila zajedničkom svetom misom i druženjem sa starijim i mlađim članovima Kolpinga iz Kolpinške obitelji Millenium.
Posljednji dan održan je kratki evaluacijski dio sastanka.
Mlade Kolpinga Hrvatske, točnije i sam rad mladih hrvatskih Kolpingaša tijekom protekle godine, na ovom sastanku predstavljali su Viktorija Erjavec iz Kolpinške obitelji Varaždin i Marko Horvat iz Kolpinške obitelji sv. Josipa, Zagreb.
Viktorija Erjavec i Marko Horvat
Fotografije: Vasyl Savka, Marko Horvat
Fotogalerija

Možda će vas zanimati ...