Adventsko vrijeme u novim okolnostima

ADVENTSKO VRIJEME U NOVIM OKOLNOSTIMA POOŠTRENIH MJERA SUZBIJANJA ZARAZE UZROKOVANE KORONAVIRUSOM COVID-19

od 28. studenoga do 21. prosinca

Dragi vjernici i župljani župe svetoga Josipa,

od subote, 28. studenoga 2020. vrijede pooštrene mjere suzbijanja pandemije uzrokovane koronavirusom, a odnose se – između ostalih – i na bogoslužja u našim crkvama. Novim odredbama određeno je da na misnim slavljima smije biti nazočno samo dvadeset i pet vjernika (25), te da se, zbog širenja čestica virusa, tijekom bogoslužja vjernici suzdržavaju od pjevanja. Te odredbe stavljaju pred nas neke nove izazove s kojima se treba suočiti.

Poznato je kako u vremenu došašća kao vjernici rado pohađamo bogoslužja, osobito svete mise zornice. Također, kao pripravu za svetkovinu Božića, rado pristupamo i sakramentu svete ispovijedi.

Stoga – pridržavajući se odredbi o očuvanju zdravlja – nastavljamo s našim redovitim vjerničkim životom na sljedeći način:

  1. Mise zornice slavit će se svakoga dana od ponedjeljka do subote u 6 i 7 sati, sa samo 25 vjernika u crkvi, bez pjevanja i sviranja, uz kratku homiliju.
  2. Uvodi se još jedna misa nedjeljom u 18 sati.
  3. Tijekom došašća svakog će se dana s početkom u 15 sati u crkvi moliti Krunica i zazivi Božjeg milosrđa.
  4. Vjernici će moći redovito pristupati sakramentu svete ispovijedi prema rasporedu označenom na oglasnoj ploči te na mrežnoj stranici župe.
  5. Župna kateheza nastavlja se prema dogovorenom rasporedu. Sadržaj kateheza bit će dostupan i na mrežnoj stranici župe.
  6. Obustavljaju se probe zborova i svirača.
  7. Slavlje Riječi za članove Neokatekumenskoga puta dopušteno je samo u crkvi velikoj dvorani Augustina Holija, pridržavajući se svih propisanih zdravstvenih mjerâ, te bez pjevanja i sviranja.
  8. Neka se u obiteljima revno čuva zajednička obiteljska molitva i spomen Dana Gospodnjega.
  9. Do 15. prosinca možete se prijaviti za blagoslov vaše obitelji i doma na mrežnoj stranici župe.

Dragi naši župljani, dijeleći s vama radosti i nade, tjeskobe i strahove, želimo vam izraziti našu molitvenu, svećeničku i ljudsku blizinu. Pratimo se međusobno molitvom i razumijevanjem. Budimo u nadi radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani. 

Vaši svećenici Damir i Marko, te đakon Višeslav

Možda će vas zanimati ...