Započela molitvena kampanja protiv pobačaja “40 dana za život”

40danaZaZivot_1  Organizatori inicijative “40 dana za život – Hrvatska” obilježili su novu molitvenu kampanju za prekid pobačaja svečanim otvorenjem bdijenja pred bolnicom “Sestara milosrdnica” u Zagrebu u kojemu su sudjelovale župne i molitvene zajednice Katoličke crkve te kršćani drugih denominacija. Svečanosti su prisustvovali i pastor Branimir Bučanović (Reformirana crkva), vlč. Ivan Vučak (Rimokatolička crkva) i o. Danijel Hranilović (Grkokatolička crkva). Nakon uvodne riječi voditelja inicijative Ante Čaljkušića, uslijedila je himna “Hvala ti” koju je otpjevala autorica Sara Čaljkušić, a zatim ekumenske molitve i duhovna razmatranja i nagovori.

40danaZaZivot_340danaZaZivot_2Posebno valja istaknuti dirljivo svjedočanstvo mlade majke Monike Smetiško koja je prošla teški životni put, a kada je zatrudnjela, duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć joj je pružila udruga Betlehem.

Bdijenje pred bolnicom predstavlja posljednji znak nade onim majkama i očevima koji dolaze pobaciti, nade koja ohrabruje i tješi, nade koja jamči duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć. Bdijenjem se također ukazuje na veličanstvenu Božju ljubav i veličanstveno Božje milosrđe koje prašta svakom čovjeku koji se iskreno kaje. Stoga, bdijenjem se poziva na obraćenje medicinsko osoblje, majke i očeve te sve one koji na bilo koji način podržavaju, čine i propagiraju pobačaj – istaknuo je Ante Čaljkušić.

Na molitvu, post i miroljubivo bdijenje pozvani su svi ljudi dobre volje. Uključiti se mogu na www.40danazazivot.com

 

Možda će vas zanimati...