Naš novi bogoslov – đakon u župi

U Martin Krizmanićnašu župu sv. Josipa po odredbi zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića stigao je bogoslov Martin Krizmanić, koji će tijekom ove pastoralne godine u našoj župi služiti svoj đakonsko pastoralni praktikum!

Martin je svećenički kandidat Zagrebačke nadbiskupije. Dolazi iz Župe obraćenja sv. Pavla apostola iz Zagreba – Retkovec. Rodio se i odrastao u Čulincu u Zagrebu. U Retkovcu je pohađao Osnovnu školu. Završio je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju. Nakon završene srednje škole upisao je Katolički bogoslovni fakultet (KBF) u Zagrebu i otišao u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište, gdje je studirao dvije godine, a zatim studij Teologije nastavio u Rimu.

Đakonsko ređenje bogoslova Martina biti će 25. listopada ove godine u našoj zagrebačkoj katedrali!

Obitelj mu je kako kaže velika podrška na putu nasljedovanja Krista. Ovim putem želi apelirati na sve mlade ljude koji osjećaju Božji poziv u sebi da se s radošću odazovu i kažu svoje „Evo me“ Gospodinu. Neka svoj mladi život prepuste u ruke Gospodinove koje će ih voditi kroz sve teškoće i nedaće puta. Martin mladima poručuje: “Neka vas ne bude strah, nego sa hrabrošću i pouzdanjem u Boga zaorite brazdu na njivi Gospodnjoj i postanite oruđe u Njegovim rukama.”

Želimo mu lijep i plodonosan boravak u našoj Župi!

Možda će vas zanimati...