Svečani zavjeti s. M. Kristine Injić

Na blagdan Preobraženja Gospodnjega, 6. kolovoza 2021., na poluotoku Prižbi nedaleko od Blata na Korčuli, održane su svečanosti Družbe Kćeri Milosrđa Trećega samostanskog reda sv. Franje. Deset je sestara slavilo pedeset godina vjernosti i odanosti u zavjetima siromaštva, poslušnosti i čistoće, a doživotne redovničke zavjete položile su s. M. Kristina Injić i s. M. Anamarija Vuković.

Svečanost je započela u šumici poluotočića Prižba na mjestu gdje je u kolovozu 1919. utemeljiteljica Družbe bl. Marija Propetoga Isusa Petković pisala ustanove svoje družbe. To je mjesto obilježeno križem s hrvatskim pleterom i otvorenom knjigom isklesanima u bijelom mramoru. Podno borova, uz tirkizno more, u tišini uvale, na tom mjestu natopljenu sjećanjem na blaženu majku utemeljiteljicu i začetke svoje družbe sestre su započele svečanu proslavu svojih redovničkih zavjeta.

Nakon govora s. M. Anamarije Vuković provincijalna je predstojnica s. M. Emila Barbarić čestitala sestrama zlatnoga jubileja na ustrajnosti i vjernosti, a mlade sestre pred polaganjem doživotnih zavjeta ohrabrila je majčinskom ljubavlju i skrbi. Svečarice i uzvanici od toga spomen-mjesta u procesiji su došli u samostansko dvorište gdje se nastavila svečanost.

Euharistijsko slavlje predvodio je  franjevac Domagoj Volarević, a za slavlje zavjetovanja i obnove zavjeta sestre je tijekom duhovnih vježbi pripremao naš župnik Damir Ocvirk.

www.marijapropetog.hr

Možda će vas zanimati ...