Devetnica sv. Josipu 2018.

Deveti dan, nedjelja, 18.3.2018.

Tema zadnjeg dana devetnice u čast svetom Josipu bila je “Sveti Josip, zaštitnik umirućih”. Molili smo za sve umiruće i za milost sretne smrti. Službu svjetla prije mise predvodili su župnik Damir, kapelan Josip i đakon Matija. Svetu misu predslavio je i propovijedao o. Dalibor Renić, DI provincijal u koncelebraciji s o. Ivan Cindori, DI. Na misi su sudjelovali i isusovački skolastici, a jedan od njih na kraju mise iznio je svoje svjedočanstvo. Zbor Sjaj pjevanjem je pratio svetu misu.

Osmi dan, subota, 17.3.2018.

Tema osmog dana devetnice u čast svetom Josipu bila je “Sveti Josip, pokrovitelj svete Crkve”. Molili smo za cijelu Crkvu, za njezino misionarsko poslanje i progonjene kršćane. Svetu misu predslavio je i propovijedao o. Antun Volenik, DI. Krunicu su predmolili mali i veliki ministranti naše župe, a Zbor gospođa pjevanjem je pratio misu.

Sedmi dan, petak, 16.3.2018.

Tema sedmog dana devetnice bila je “Sveti Josip, ufanje bolesnih”. Molili smo za bolesne i umiruće te za jedinstvo u našim zajednicama u služenju potrebitima. Krunicu svetom Josipu predmolili su Misionari Milosrdnog Isusa.
Svetu misu predvodio je o. Anto Pavlović, DI koji nam je protumačio ulogu svetog Josipa kao zemaljskog oca našega Spasitelja, njegove borbe, njegove brige i nedaće koje su ga stizale od samog početka života s Marijom. I oni su imali roditeljske brige, ali su imali i povjerenje u Boga. Zbor gospođa, pjevanjem je pratio svetu misu.
Nakon mise svi prisutni bolesnici primili su sakrament Bolesničkog pomazanja.

Katica Sučić

Šesti dan, četvrtak, 15.3.2018.

Tema šestog dana devetnice u čast svetom Josipu bila je “Sveti Josip, potpora obitelji”. Molili smo za obitelji, djecu i mlade. Svetu misu predslavio je i propovijedao o. Tomislav Rukavina, DI, a zbor Izvor i dječji zbor Iskrice predmolili su krunicu i pjevanjem pratili misu. Na kraju mise, dječji zbor Iskrice otpjevao je svoju novu pjesmu sv. Josipu koju je skladala voditeljica Ivana. Nakon svete mise, s. Dijana Mlinarić s ostalim sestrama karmelićankama BSI, održala je duhovnu obnovu za mlade na temu “Njegove nas rane iscijeliše”.

Peti dan, srijeda, 14.3.2018.

„Sveti Josip, čuvar djevica“ misao je koja nas je vodila petog dana devetnice. Stoga smo, predvođeni Poslanicima Milosrđa, posebno molili u krunici i sv. misi za nova duhovna zvanja, osobito u ženskim redovničkim zajednicama. U tome su nam pomogle i sestre Milosrdnice koje su nam se ovog dana devetnice pridružile, uz naše sestre Klanjateljice Krvi Kristove i Kćeri Milosrđa.
Misu je predslavio o. Petar Nodilo, DI. Posvijestio nam je važnu ulogu svetog Josipa u životu Marije i Isusa koji su mu povjereni od Gospodina kao najvažniji ljudi koji su postojali. Sveti Josip je mogao postati snažan, odlučan, brižan muž zahvaljujući vjeri koja mu je omogućila komunikaciju s Gospodinom i oslanjanje na njegovu svetu volju koja uvijek daje sve što je potrebno onima koje izabire za svoja sveta djela. O. Petar je naglasio kako je najvažnije prepoznati i izvršavati Božju volju za nas, a ona nas nikad ni na što ne prisiljava već smo u njoj slobodni. Objasnio nam je kako je i ljubav dijete slobode i jedino je tada čista. Sv. Josip je imao takvu čistu ljubav. Zato je mogao biti Marijin čuvar i uzor čistoće.
Zbor sestara Milosrdnica pjevao je tijekom mise, a nakon mise sestre su svjedočile o tome kako su doživjele Božji poziv te su nam prikazale prezentaciju o njihovu djelovanju i karizmi koja obuhvaća rad sa siromašnima, bolesnima i napuštenom djecom. Pjesmom su se predstavile i sestre iz Benina koje su na studiju u Hrvatskoj.

Dubravka Zavrtnik

Četvrti dan, utorak, 13.3.2018.

Tema četvrtog dana devetnice bila je “Sv. Josip, uzor radnika”. Molili smo za radnike, njihovu pravednu plaću, uvjete rada dostojne čovjeka i za nezaposlene da pronađu posao. Posebno smo danas molili i za stradalnike od poplava koje su ovih dana zadesile neke krajeve naše Domovine. Sveto misno slavlje predvodio je o. Miroslav Čadek, DI, a pobožnosti sv. Josipu uoči misnoga slavlja predvodili su članovi Kolpinške obitelji naše župe. Pater Čadek u svojoj angažiranoj propovijedi naglasio je važnost ljudskoga rada. Čovjek se ostvaruje svojim radom i tako postaje slika Božja i sustvaratelj ovoga svijeta. Naglasio je kako nam sv. Josip mora biti uzor po svojoj tihoj prisutnosti, ali i jakoj vjeri. Važna vrlina svima bi trebala biti strpljivost i nadasve molitva. Osvrnuo se i na našu društvenu i ekonomsku situaciju s naglaskom na pohlepu i gramzljivost pojedinaca na račun pojedinca radnika i cijelog društva. I male nepravde ugrožavaju cijelo društvo posebice u novijem razdoblju naše Domovine opterećene bivšim nenarodnim režimima, ratom i nepravednom pretvorbom. Citirao je našeg blaženika Alojzija Stepinca koji je rekao da kada ti sve oduzmu ostaje ti krunica. Molimo krunicu kako bismo postali bolji kršćani.

Miroslav Salopek

Treći dan, ponedjeljak, 12.3.2018.

Tema trećeg dana devetnice u čast svetom Josipu bila je „Sveti Josip, ljubitelj siromaštva”. Molili smo za sve potrebne, siromašne i dobročinitelje župnog Caritasa i Pučke kuhinje. Svetu misu predvodio je i propovijedao je o. Mikolaj Martinjak, DI. Svetu krunicu predmolili su volonteri župnog Caritasa i Pučke kuhinje, a u samom euharistijskom slavlju sudjelovali su i hodočasnici iz Krašića predvođeni svojim župnikom vlč. Ivanom Vučkom. Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem uzveličao je i Mješoviti zbor župe Presvetog Trojstva iz Krašića pod ravnanjem sestre Katarine. Nakon svete mise, vjernici su imali priliku iskazati štovanje relikviji bl. Alojzija Stepinca koja se trajno čuva u  Krašiću, a koja je dar kardinala Franje Kuharića toj župi. Duboka povezanost naše Župe i blaženog Alojzija Stepinca seže još prije 80 godina kada je u svojem pastoralnom promišljanju osnovao našu Župu odlučivši da sveti Josip bude naš nebeski zaštitnik.

Damir David

Drugi dan, nedjelja, 11.3.2018.

Tema drugog dana devetnice u čast svetom Josipu bila je “Sveti Josip, ures domaćega života”. Molili smo za našu Domovinu i Župu kako bi postale mjestom Kristove ljubavi i zajedništva. Svetu misu predvodio je i propovijedao o. Mijo Nikić, DI. U koncelebraciji je bio i o. Ivan Hang, DI, razrednik vlč. Damira Ocvirka i propovjednik na njegovoj mladoj misi. Krunicu su predmolili članovi Neokatekumenskog puta, a zbor mladih Sjaj pjevanjem je pratio svetu misu.

Prvi dan, subota, 10.3.2018.

Tema prvog dana devetnice u čast svetom Josipu bila je “Sveti Josip, hranitelj Sina Božjega”. Molili smo za Papu, biskupe i svećenike da se, u otvorenosti Božjemu duhu, brinu za dobro Crkve i spas duša. Svetu misu predvodio je i propovijedao o. Niko Bilić, DI, a župni Mješoviti zbor predmolio je krunicu i pjevanjem pratio misu.

Fotogalerija

You may also like...