Stepinčeve moći u župi sv. Josipa

StepinceveMoci_2015_1Živilo kršćansko uređenje ljudskog društva! Za kršćansko pak uređenje tog društva borit će se i nova naša župa na Trešnjevki pod zaštitom Sv. Josipa.

                Ovim mislima bl. Alojzija Stepinca, izgovorenih u prigodi otvorenja i blagoslova crkve sv. Josipa 20. lipnja 1937., započeo je doček i molitveno bdjenje pred Blaženikovim relikvijama u župi sv. Josipa u Zagrebu u četvrtak 16. travnja 2015.

                Pred ulazom u crkvu, okupljeni vjernici dočekali su relikvijar kojega su donijeli svećenici iz župe sv. Ane u Rudešu zajedno s predstavnicima vjernika. Među okupljenim vjernicima relikvijar su prvi dočekali volonteri Župnog caritasa i svećenici Damir Ocvirk i Ivan Vučak. Ovim znakovitom dočekom htjelo se naglasiti važnost župnog caritasa i poveznicu s Blaženikom koji je utemeljitelj Caritasa naše Nadbiskupije.

                Nakon svečanog ulaza u crkvu uslijedilo je molitveno bdjenje u kojem su sudjelovali mladi župe. U središt bdjenja bio je navještaj Božje riječi i odabrani tekstovi iz nagovora i propovijedi bl. Alojzija. Osobito mjesto zauzeo je govor nadbiskupa Stepinca upućen vjernicima župe u prigodi proglašenja nove župe i blagoslova crkve sv. Josipa. Nakon bdjenja vjernici su mogli pojedinačno iskazati poštovanje zemnim ostacima bl. Alojzija.

                U petak prijepodne pred relikvijarom su molili učenici OŠ kralja Tomislava i OŠ Julija Klovića u pratnji ravnateljice, ravnatelja, vjeroučitelja i nastavnika, a poslijepodne članovi molitvene zajednice štovatelja Božjeg milosrđa i Misionari Milosrdnog Isusa. Osobito dojmljiva bila je molitva s braniteljima i invalidima domovinskog rata. Navečer je slavljena svečana sveta misa u čast bl. Alojzija Stepinca.

                U subotu, 18. travnja, u prijepodnevnim satima bila je organizirana duhovna obnova za članove Kolpinške obitelji koju je predvodio đakon Martin Krizmanić, susret s relikvijama djece iz vjeronaučne predškolske skupine, a  nakon toga uslijedila je molitva članova župnog Caritasa pred moćima sv. Alojzija. Poslijepodne relikvijar je odnesen u dom za starije osobe “Trešnjevka” u Drenovečkoj ulici, kako bi se i korisnici doma mogli pomoliti pred relikvijama bl. Alojzija Stepinca.

 

Možda će vas zanimati...