Proslava Gospe Fatimske 2021.

Od 10. do 13. listopada svečano smo slavili dane u čast Gospe Fatimske i obnove posvete njezinom Bezgrešnom Srcu.

Prvoga dana trodnevnice u nedjelju, 10. listopada krunicu su predvodili mladi i župni vikar, a na slavlju svete mise predstavili su se ovogodišnji kandidati za svetu potvrdu koji su počeli svoju pripremu pod vodstvom župnog vikara Hrvoja. Nakon mise u kojoj je vlč. Hrvoje posvetio Marijinom srcu mlade i krizmanike, uslijedila je kratka duhovna obnova koju je predvodio župnik Damir pod nazivom: „Marija – žena euharistije“.

Drugoga dana trodnevnice na molitvi krunice okupila se Obiteljska zajednica koja je molila Marijin zagovor za sve obitelji naše župe, a na svetoj misi predstavili su se ovogodišnji prvopričesnici. Kao i prethodnoga dana, na kraju mise slijedila je posveta Majci Božjoj u kojoj je župnik posvetio sve obitelji zagovoru Gospe Fatimske. Nakon misnoga slavlja, djeca iz Liturgijske zajednice bl. Marija Petković izvela su igrokaz o Gospinim ukazanjima u Fatimi 1917. godine.

Treći dan trodnevnice bio je posvećen svim zajednicama koje se okupljaju u našoj župi, te su predstavnici zajednica predmolili krunicu, a nakon svete mise uslijedila je procesija s kipom Gospe Fatimske ulicama naše župe. Procesija je završila obnovom posvete župe Majci Božjoj.

U srijedu, 13. listopada – na dan spomena završetka Gospinih ukazanja u Fatimi, održala se procesija od naše crkve do crkve sv. Marka Križevčanina, gdje je i slavljena sveta misa koju je predvodio župnik i trešnjevački dekan Damir Bačun.

Proslava Gospe Fatimske na Trešnjevci

Možda će vas zanimati...