Proslava sv. Marije De Mattias

U ponedjeljak 4. veljače 2019. proslavili smo spomen sv. Marije de Mattias, utemeljiteljice redovničke družbe Klanjateljica Krvi Kristove, koje žive i djeluju u našoj župi u samostanu sv. Gašpara u Vidovečkoj ulici. Proslava je započela mislima i molitvama sv. Marije de Mattias, a nastavila se molitvom krunice Krvi Kristove uz razmatranja i pjesmu. Molitvu i razmatranja pripremile su sestre Klanjateljice pod vodstvom predstojnice s. Zdravke Leutar. Njima su se pridružili i štovatelji Krvi Kristove kao i članovi naše zajednice Misionara Milosrdnog Isusa.
Nakon molitvene priprave, započelo je euharistijsko slavlje koje je predvodio župnik Damir. U prigodnoj homiliji ocrtao je lik sv. Marije de Mattias kao žene zaljubljene u Raspetoga i posebne štovateljice Krvi Kristove. Marija de Mattias je bila žena Duha i apostolske gorljivosti u naviještanju Kristove ljubavi. U najvećim iskušenjima života zazivala je Krv Kristovu i tako nam ostavila uzoran oblik molitvene pobožnosti Krvi Kristovoj.
Proslava spomendana sv. Marije de Mattias završio je ugodnim druženjem u dvorani Augustina Holija, gdje su nas počastile naše sestre Klanjateljice Krvi Kristove.
Svečanosti svete mise pridonio je i mješoviti zbor župe svetog Marka Križevčanina koji je liturgijskom pjesmom i pjesmama u čast Krvi Kristove uzveličao slavlje.

Možda će vas zanimati...