Proslava stote obljetnice Družbe Kćeri Milosrđa i petnaeste obljetnice Poslanika Milosrđa u našoj župi

U četvrtak, 21. studenog 2019. , na spomendan Prikazanja Bl. Djevice Marije u našoj župi proslavljene su dvije važne obljetnice – stogodišnjica osnutka Družbe Kćeri Milosrđa i petnaesta godišnjica osnutka Poslanika Milosrđa.

Duhovni program započeo je molitvom Krunice, prema promišljanjima Blažene Marije Propetoga, moleći otajstva svjetla. Obilježavanju obljetnica pridružili su i Poslanici Milosrđa iz Novske sa župnikom preč. Milanom Vidakovićem i s. M. Kristinom Injić, Poslanici iz  Ivanić Grada sa s. M. Darijom Lukić  te časne sestre Kćeri Milosrđa iz samostana u Mallinovoj i Šestinama. Posebno draga gošća bila je časna Majka Cristine Orsillo, vrhovna poglavarica Družbe.

Sveta Misa započela je ulaznom procesijom s relikvijarom bl. Marije Propetoga i pozdravnim govorom župnika vlč. Damira Ocvirka, koji je iskazao zahvalnost časnim sestrama koje su, djelujući već pet desetljeća, u župi ostavile neizbrisiv trag i svoj život utkale u promicanje milosrđa i Božje ljubavi. U propovijedi je naglasio važnost ovih obljetnica i potaknuo sve nazočne da Božje milosrđe i dalje bude glavni cilj životnog djelovanja i propovijedanja u svakodnevnom životu. Na temelju misnih čitanja župnik je zaključio kako biti milosrdan znači dovoditi Isusa onima koji u srcu imaju grozotu pustoši, kako bi u njima proklijao život koji dovodi do sjedinjenja našeg srca s Božjim srcem.

 Nakon završetka misnog slavlja nazočnima se obratila časna Majka Cristina zahvalivši za njegovanje pobožnosti i djelovanje u karizmi blažene Marije Petković.

Sestra M. Jasna Crnković upoznala je župljane i sa stogodišnjim djelovanjem Družbe te životopisom blažene Marije Propetoga, a Zajednica Djeca Marije Petković recitirala su i pjevala o  Blaženici te pokazala kako i među najmlađima u župi živi želja za upoznavanjem Božjeg Milosrđa. O djelovanju Poslanika Milosrđa govorila je članica Nena Došen, te je vjernicima uručen prigodni preklopnik koji govori o poslanju i načinu rada Poslanika Milosrđa.

Na kraju su Poslanici Milosrđa, časnim sestrama i vrhovnoj poglavarici darovali prigodne darove i novčani prilog za Zakladu bl. Marije Petković.

Dubravka Zavrtnik

Foto: Damir David

Možda će vas zanimati ...