Proslava devetnice i svetkovine sv. Josipa

                                ProslavaSvJosipDevetnica_2015_12Od utorka, 10. ožujka do srijede 18. ožujka u župi svetog Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci održana je devetnica uoči u blagdana sv. Josipa, ovaj puta s dominikanskim dodirom i u sklopu Godine caritasa i volontera u našoj župi, popraćenoj geslom “Vjera ljubavlju djelotvorna” (Gal 5,6). Riječima velečasnog župnika: ” Za nas je to prigoda da promatramo lik svetoga Josipa kao onoga koji je ljubio i nesebično služio najsvetijim osobama, Isusu i Mariji.”

                Svakoga dana misu su slavili braća Hrvatske dominikanske provincije, o. Mirko Bijelić, o. Kristijan Rajič, o. Slavko Slišković, o. Anto Bobaš i o. Anto Gavrić. Osim svakodnevne krunice sv. Josipu prije mise, utorkom i petkom održavala se pobožnost križnog puta. Svakog dana krunicu predmolili su druge zajednice koje djeluju u našoj župi: u utorak, 10. ožujka Poslanici milosrđa, časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove i Kćeri milosrđa, za Crkvu, redovnike i redovnice; u srijedu, 11. ožujka Kolpinška obitelj, za obitelji naše župe i domovine; u četvrtak, 12. ožujka zajednica mladih, za mlade i one koji se pripremaju za brak; u petak, 13. ožujka Molitvena zajednica štovatelja Božjeg milosrđa, za hrvatsku domovinu; u subotu, 14. ožujka članovi i korisnici Župnog caritasa, za sve patnike, bolesnike i siromašne; u nedjelju, 15. ožujka zbor mladih “Sjaj”, za kršćanske roditelje; u ponedjeljak, 16. ožujka članovi Neokatekumenskog puta, za dostojanstvo radnika, pravednu plaću i sve nezaposlene; u utorak, 17. ožujka zajednica ministrata, za nova duhovna zvanja i u srijedu, 18. ožujka župni volonteri, za dar vjere i ljubavi, te za sve volontere i korisnike caritasa i pučke kuhinje.

                Od posebnih događaja treba izdvojiti duhovnu obnovu “sv. Josip – snaga čistoće”, koju je u četvrtak, 12. ožujka vodio isusovac, p. Tvrtko Barun, na kojoj je svoje svjedočanstvo iznijela poznata pjevačica Marija Husar Rimac, zatim mogućnost primanja bolesničkog pomazanja poslije večrnje mise u subotu, 14. ožujka, glazbeno-scenski prikaz “Tesar” u nedjelju, 15. ožujka, kojoj je nazočio i kardinal Josip Bozanić te procesija i posvetna molitva sv. Josipu na zadnji dan devetnice, u srijedu, 18. ožujka.

                Na blagdan sv. Josipa služeno je čak devet misa. Slavili su ih: vlč. Damir Ocvirk, župnik, vlč. Ivan Vučak, župni vikar, vlč. Danijel Dukić, upravitelj župa Navještenja Gospodinova i sv. Tri Kralja u Vrbanima, vlč. Božidar J. Tenšek, župnik župe sv. Nikole Tavelića u Kustošiji, vlč. Nikola Jurković, upravitelj župe sv. Jurja u Gornjoj Stubici, vlč. Matija Pavlaković, upravitelj župe sv. Petra i Pavla u Kašini, vlč. Milan Dančuo, župni vikar župe Krista Kralja u Trnju, don Ivan Stojanović, župnik župe Marije Pomoćnice na Knežiji i mons. Stjepan Kožul, kanonik i arhiđakon.

                Među brojnim štandovima našli su se i vrijedni članovi Kolpinške obitelji, koji su prodavali svijeće s likom sv. Josipa.

Možda će vas zanimati ...