Duhovna obnova zbora “Izvor”

Dan uoči prve adventske nedjelje i Duhovna Obnova Izvorpočetka nove liturgijske godine zbor mladih Izvor uputio se u Vukomeričke gorice. U miru i netaknutoj prirodi Ključić Brda pjevačice i pjevači “Izvora” svoje su duhovne snage obnavljali uz vodstvo kapelana vlč. Ivana Vučaka.

Kiša, magla i hladno vrijeme ispratili su ih tog subotnjeg jutra iz Zagreba.  Nešto ljepše vrijeme (bez kiše), ugodan ambijent, mir i tišina daleko od gradske vreve dočekali su ih na izletištu Ključić Brdo.

Duhovna obnova započela je  u 10 sati u dvorani izletišta Ključić Brdo jutarnjom molitvom iz časoslova i zazivom Duha Svetoga. Nakon prvog nagovora u kojem smo razmišljali i razmatrali o temeljnom pitanju naše vjere “Tko je Bog za mene?” te meditacije zboristi su razmatranja o važnosti  i mjestu Boga u njihovim životima nastavili molitvom u tišini i šetnjom prekrasnim pejzažima Vukomeričkih gorica.

Točno u podne uslijedila je molitva srednjega časa i Anđeosko pozdravljenje, a potom su domaća juhica i gulaš od divljači okrijepili i tijelo. Zajedništvo se nastavilo uz pjesmu i druženje (i  grijanje uz toplu peć).

Iza 14 sati slijedio je drugi nagovor u kojem su se razmatrala pitanja “Tko sam ja u životu, kamo idem, odkuda dolazim i zašto živim?”

Duhovna obnova zaključena je pjevanom sv. Misom s molitvom I. večernje od prve nedjelje došašća u kapeli svetog Ivana Pavla II. koja pripada domu umirovljenika “Oaza”.

Okrijepljena duha i tijela Izvorovci  su se u kasnim popodnevnim satima vratili u Zagreb.

Možda će vas zanimati ...