Djelotvorna ljubav kod najmanjih

Djeca DjelotvornaLjubavNajmanji_2014_4vjeronaučne zajednice Susret iskoristila su subotnje susrete kao pripremu za svoje djelovanje u Godini Caritasa i volontera u našoj Župi​. Tom prilikom posjetila su novouređene prostore župnog Caritasa i u druženju s volonterima vidjela što je sve prikupljeno i što je još potrebno prikupiti. Drugu subotu djeca su gledala film o djelovanju Marijinih obroka​ -​ globalnog pokreta koji ​hrani djecu u najsiromašnijim zajednicama svijeta. Tako su djeca započela svoje djelovanje za potrebite, koje će ove godine provoditi lokalno i globalno.

DjelotvornaLjubavNajmanji_2014_3DjelotvornaLjubavNajmanji_2014_1DjelotvornaLjubavNajmanji_2014_2Već tradicionalno, ​djeca zajednice Susret, ​tijekom​ Advent​a​ i K​orizm​e​ prikuplja​ju​ stvari za najmlađe korisnike našeg ​župn​og​ Caritasa: igračke, hranu, odjeću, obuću i ostalo​. Ove godine, zajednica će se brinuti i o gladnoj djeci u našoj Župi te o gladnoj djeci u Africi. Svake subote u Caritasovu kasicu djeca ubacuju svoje novčiće koje su skupili tijekom tjedna. Na kraju mjeseca dio sredstava dati će se Župniku za potrebe Pučke kuhinje, a dio će se uplatiti za Marijine obroke.

Godina-Caritasa-logo-miniI djeca i roditelji zajednice Susret jedinstveni su u djelotvornoj ljubav prema bližnjima, bilo da su oni blizu ili daleko od nas!

Vlasta Fekeža

Možda će vas zanimati...