Devetnica u čast sv. Josipu 2017. – peti dan

Devetnica u čast sv. Josipu došla je na pola puta. Petog dana članovi Kolpinške obitelji sv. Josipa predmolili su krunicu sv. Josipa za jedinstvo u našoj župi, kako bismo svi bili jedno u Kristu. Zaziv sv. Franje Asiškog “Daj mi, Gospodine, da shvatim bližnjega, makar on nije mene shvatio” bio je misao vodilja današnjega slavlja. U tom duhu članovi Kolpinške obitelji sv. Josipa pripremili su i molitvu vjernika.

Sv. misu predslavio je fra Josip Priselec, magister sjemeništaraca, franjevaca konventualaca. U svojoj propovijedi naglasio je da jedinstvo i zajedništvo izvire iz obitelji. Ako obitelji žive u jedinstvu, u jedinstvu će živjeti i zajednice u župama, u jedinstvu će živjeti cijeli narod.

Josipovu vjeru u Božju providnost usporedio je s našom vjerom u Božju providnost. Sv. Josip je vjerovao, iako nije sve razumio. Koliko se mi u obiteljima molimo za milost Božju kako bismo mogli vjerovati iako ne razumijemo? Jesmo li spremni mijenjati sebe za dobro drugih?

Uz fra Josipa u misnom slavlju kao koncelebrant sudjelovao je i vlč. Josip Mudronja, župni vikar, a svojim pjevanjem slavlje je uzveličao Zbor gospođa.

Miroslav Salopek

 

 

 

Možda će vas zanimati ...