Župni Caritas osvojio drugu nagradu na natječaju

Caritas Zagrebačke nadbiskupije treću je godinu zaredom proveo Natječaj za dodjelu sredstava za projekte župnih caritasa. Sredstva Natječaja namijenjena su novim ili postojećim aktivnostima u župnim caritasima, a koja se odnose na konkretnu pomoć socijalno ugroženim pojedincima i obiteljima. Natječaj je bio otvoren za sve župe Zagrebačke nadbiskupije koje imaju osnovan župni caritas, ali i onima koje ga nemaju, uz uvjet da pri Nadbiskupiji zatraže njegovo osnivanje.
Od deset projekata pristiglih na natječaj do zadanog roka, 28. travnja 2017. godine, a koji su zadovoljavali kriterije, Komisija za procjenu i vrednovanje projekata odabrala je pet najboljih koji sadržajem odgovaraju na stvarne i konkretne potrebe, te u svoje djelovanje unose nove aktivnosti i oblike djelovanja. 
Kao drugi najkvalitetniji projekt ocijenjen je projekt našeg župnog Caritas ”Da svi budu jedno za Božić”.
Taj projekt nastavak je akcije od prošle godine kada je župni Caritas organizirao adventski sajam Župe sv. Josipa pod nazivom “Da svi budu jedno za Božić”. Sajam je okupio sve župne zajednice i prodajom raznih proizvoda pomogao prikupljanje sredstava za potrebe župnog Caritasa i pučke kuhinje. 
U pripremi je i ovogodišnji adventski sajam ”Da svi budu jedno za Božić” kojemu će sredstva osvojena na natječaju uvelike olakšati organizaciju i provedbu. 
Zahvaljujemo Caritasu Zagrebačke nadbiskupije na prepoznavanju projekta i podršci u radu!
 
Damir David

Možda će vas zanimati ...