Devetnica u čast sv. Josipu 2017. – drugi dan

Drugog dan devetnice svetom Josipu, krunicu sv. Josipu predmolile su Obiteljska zajednica i Liturgijska skupina djece Marije Petković tako da je svaka obitelj predmolila jednu deseticu krunice, zajedno roditelji s djecom. Toga dana molilo se na poseban način za sve iseljenike i one koji trpe zbog ekonomske krize te traže spas u odlasku iz domovine.
Svetu misu predslavio je fra Tomislav Glavnik, gvardijan samostana Svetog Duha, koji je u prekrasnoj homiliji povezao predanost i brigu za obitelj svetog Josipa s predanošću i vjernošću kardinala Stepinca koji je imao priliku napustiti domovinu, ali je na tu priliku odgovorio kako neće otići u Rim po kardinalski grimiz i ostaviti svoje svećenike i narod prepustiti današnjem iseljavanju ljudi, nekih s razlogom a nekih i bez razloga i iz pomodarstva što je u našoj zemlji prisutno i danas. Poručio je okupljenim vjernicima neka hrane svoje snove vjerom, a ne strahom te da po primjeru na ova dva velika uzora vjere i odanosti, budu predani obitelji, domovini i Bogu do kraja, a ne polovično, dok ne dođu teškoće.
Molitvu vjernika pripremili su također članovi Obiteljske zajednice, a pročitali mladi članovi Liturgijske skupine, moleći da se u našim obiteljima, Crkvi i domovini uloži veći napor za izgradnju perspektivnije budućnosti s više povjerenja u Nebeskog Oca.

Martina Salopek

Možda će vas zanimati ...