Devetnica u čast sv. Josipu 2017. – treći dan

Trećeg dana devetnice u čast sv. Josipu, krunicu sv. Josipa predmolili su volonteri župnog Caritasa i Pučke kuhinje sv. Josipa s nakanom za cijelu Crkvu, osobito za našu Nadbiskupiju koja živi važan događaj Sinode i za sve njene sudionike kako bi prosvijetljena duha i u vjernosti Božjemu naumu mogli odgovoriti na sve izazove koji se stavljaju pred našu mjesnu Crkvu.

Misao vodilja trećega dana preuzeta je od sv. Franje Asiškog: ”Sve po Crkvi, sve za nju, ništa bez nje. Bože moj i sve moje.”

Euharistijsko slavlje druge korizmene nedjelje predslavio je fra Josip Ivanović, župni vikar župe sv. Antuna Padovanskog koji je u svojoj homiliji, na temelju Matejeva evanđelja u kojem je opisan događaj Isusove preobrazbe za vrijeme koje Bog Otac objavljuje identitet Isusa Krista kao Sina Božjega, istaknuo kako i mi moramo neprestano osluškivati Božji glas u nama i iznova preobražavati naše srce. Taj isti Bog objavio se i sv. Franji i taj isti Bog objavljuje se i nama ako iskreno tražimo Božju prisutnost koja se otkriva u osami. Upravo je korizma vrijeme intenzivnijeg slušanja Božje Riječi i prepoznavanja Njegova djelovanja u našoj svakodnevnici – istaknuo je fra Josip.

Na svetoj misi, uz vlč. župnika Damira Ocvirka, koncelebrirali su i vlč. Ivan Damjanović te vlč. Jerko Klinc dok je misno slavlje svojim pjevanjem animirao Zbor mladih ”Sjaj”. Osnaženi Božjom Riječju, na kraju euharistijskog slavlja, po rukama mladomisnika fra Josipa udijeljen je mladomisnički blagoslov okupljenim vjernicima.

Damir David

Možda će vas zanimati ...