Aktivnosti članova Neokatekumenskih zajednica župe sv. Josipa u 2017. godini

Evangelizacija u župi sv. Josipa
Ekipa katehista iz 2. neokatekumenske zajednice župe sv. Josipa sa župnikom Damirom održala je kateheze Neokatekumenskog puta u crkvi od 20.10. do 30.11.2017. pozivajući osobe na put obraćenja kako bi mogli u jednoj kršćanskoj zajednici braće i sestara osvijestiti i iskusiti milosti krštenja. Na kateheze je dolazilo između 20 i 30 osoba, a kateheze su završile susretom (ulaznom konvivencijom) u Kutini od 1. do 3.12.2017. gdje se rodila 6. neokatekumenska zajednica župe sv. Josipa.

Vječni zavjeti sestre Marije Gabrijele (Bernarda Vučemil)
Braća i sestre 3. neokatekumenske zajednice župe sv. Josipa s drugom braćom i sestrama prisustvovala su svečanom događaju polaganja vječnih zavjeta sestre Marije Gabrijele od Utjelovljene Riječi. U 3. neokatekumenskoj zajednici sestra Bernarda je kroz duži niz godina sudjelovala u svim aktivnostima zajednice koja joj je pomogla otkriti Božji poziv na posvećeni život u samostanu. Nakon sedam godina provjeravanja i utvrđivanja svog poziva u klauzurnom samostanu Vječnih klanjateljica Presvetom Oltarskom Sakramentu, sestra Marija Gabrijela primila je vječne zavjete na svetkovinu Krista Kralja u Napulju 26.11.2017.

Poslanje „Missio Ad Gentes“ obitelji Gaetana i Ane Lazari u Nizozemskoj
Obitelj Gaetana i Ane Lazari iz 3. neokatekumenske zajednice župe sv. Josipa bit će poslana u Nizozemski grad Maastricht u poslanje „Missio Ad Gentes“. Blagoslov župnika Damira i prigodni dar, primili su u nedjeljnom euharistijskom slavlju 2. nedjelje Došašća. Ovo poslanje je misijsko poslanje sastavljeno od jedne kršćanske misijske zajednice koju sačinjava sa svećenik (prezbiter) i obitelji s djecom. U područjima gdje Crkva više ne postoji ili gdje je tolika sekularizacija da se ne može doći do osoba, potrebno je ponovno iz početka evangelizirati i svojim svakodnevnim kršćanskim načinom života svjedočiti kako bi se stvorili uvjeti za implantatio ecclesiae. Mjesni biskup u toj misijskoj zajednici povjerava svećeniku to područje i daje mu dozvolu krstiti, vjenčati, slaviti euharistiju itd. te duhovno pratiti i pomagati obitelji u ovom misijskom poslanju Crkve.

Đuro Barković

Možda vam se sviđa...