Tjedan pokore i pomirenja u našoj župi

Nakon prekida obustave misa s narodom, a potaknuti pozivom pape Franje na pokoru i molitvu za zaustavljanje pandemije uzrokovane koronavirusom, u našoj je župi od 11. do 16. svibnja bio organiziran tjedan pokore i pomirenja.

U prvome redu, tijekom ovoga tjedna, bio je omogućen pristup vjernicima sakramentu Pomirenja. U prijepodnevnim i večernjim terminima, vjernici su mogli pristupiti sakramentu svete Ispovijedi ili duhovnom razgovoru sa svećenikom.

U utorak, 12. svibnja, na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, u crkvi je, tijekom dana, bio izložen na javno štovanje vjernicima relikvijar s moćima sv. Leopolda.

U srijedu, 13. svibnja, na spomendan Gospe Fatimske, u večernjim satima, bila je marijanska pobožnost, s razmatranjima sestre Lucije iz Fatime, o značaju fatimskih ukazanja i poruke. Nakon pobožnosti molila se molitva Mariji, koju se sastavio papa Franjo za ovo vrijeme opasnosti od širenja koronavirusa.

U četvrtak, 14. svibnja, na poticaj pape Franje u župi je bila molitva za prestanak pandemije, a vjernicima je predložen post i osobna molitva uz djela ljubavi.
Tjedan pokore i pomirenja, završio je Caritasovom akcijom podjele mjesečnih paketa siromašnim župljanima korisnicima župnog Caritasa.

Podijeljeno je oko osamdeset paketa, a većinu paketa volonteri Caritasa odnijeli su u domove starijih korisnika, kako ne bi bili izloženi mogućoj zarazi.

Damir Ocvirk

Možda će vas zanimati ...