Aktivnosti Misionara milosrdnog Isusa i Molitelja i štovatelja Božjeg milosrđa župe sv. Josipa u 2017. godini

Misionara milosrdnog Isusa i Molitelja i štovatelji Božjeg milosrđa župe sv. Josipa na više načina su tijekom cijele godine svjedočili da se geslo „Da svi budu jedno“ ostvaruje i kroz zajednički rad i djelovanje s ostalim zajednicama bilo u Župi bilo izvan nje.

8. godišnjica posvete prvog Hrvatskog Schönstattskog svetišta u Maloj Subotici, 26. 08. 2017.
Velik dio članova ovih dviju zajednica hodočastio je u Malu Suboticu na proslavu 8. Godišnjice posvete prvog Hrvatskog Schönstattskog svetišta i Dana Hodočasničke Gospe za središnju i zapadnu Hrvatsku koji se održao 26.08.2017. Misno slavlje predvodio je mladomisnik p. Pržemek Skapski, Schönstattski pater iz Poljske uz duhovnog asistenta HŠO i rektora svetišta p. Christopha Horna i mnoge druge svećenike. Bila je to mala duhovna obnova za sve nas koji smo sudjelovali i vratili se obogaćeni u našu Župu.

12. Sabor za nerođene, Pavlinski samostan u Sveticama kod Ozlja, 16.09.2017.
Misionari milosrdnog Isusa već tradicionalno sudjeluju u Saboru za nerođene koji se održava u Pavlinskom samostanu u Sveticama kod Ozlja u organizaciji udruge Betlehem i patera Marka Glogovića velikog borca za život od začeća do prirodne smrti.
I ovaj Sabor usprkos kiše, okupio je velik broj sudionika što udruga, pokreta, članova molitvenih zajednica iz cijele Hrvatske ali i inozemstva koje svojim radom, molitvama sudjeluju u borbi za život. Pater Marko Glogović osnivač je i duhovni asistent brojnih udruga koje sve imaju za cilj borbu za život. Članovi Misionara i Molitelja pomažu na razne načine već niz godina: financijski, sakupljanjem donacija (pelena za djecu, dječje hrane, kozmetičkih proizvoda, odjeće za bebe, igračaka i dr.), širenjem letaka koji nose poruke „Radosne vijesti“ i po kojima su se mnogi obratili.
Najviše su nas se dojmila brojna svjedočanstva samohranih majki, koje su uz duhovnu podršku patera Marka i udruga rodile svoju djecu, žive u kućama o kojima brine udruga Betlehem podijeljena na podružnice, parovi koji nisu mogli imati djece čak i po pet do devet godina, a sada imaju već dvoje ili troje te parovi koji žive u čistoći i mnoga druga svjedočanstva Božje ljubavi i milosrđa na djelu.

1.Nacionalni susret Vojske Bezgrešne, Bazilika sv. Antuna na sv. Duhu u Zagrebu, 23.rujna 2017.
S radošću smo se odazvali ovom susretu svih članova Vojske Bezgrešne čiji smo mnogi članovi. Sveto misno slavlje predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački u koncelebraciji s ostalim svećenicima među kojima je bio i naš župnik, vlč. Damir Ocvirk. Neki svećenici slavili su i obljetnice svog svećeništva i tako još više obogatili ovaj susret.
Na ovom susretu bila je i promocija knjige pod naslovom „Spisi“o pismima koje je napisao osnivač Vojske Bezgrešne sv. Maksimilijan Kolbe koji je potaknut progonom Crkve od strane masona osnovao ovaj pokret davne 1917. godine da se bori za Crkvu. Sv. Maksimilijan služio se i medijima pa je uz grad Bezgrešne koji je osnovao u Poljskoj pod istim imenom Niepokalanow (Bezgrešan) pokrenuo tiskaru koja je tiskala „Vitez Bezgrešne“. Čudesno je da je takav isti Grad Bezgrešne osnovao u Japanu u Nagasakiju koji je jedini ostao sačuvan nakon pada atomske bombe na taj grad. I tamo se još i danas tiska isti časopis koji je pokrenuo sv. Maksimilijan Kolbe.
Taj odani Marijin sluga, sv. Maksimilijan Kolbe, završio je svoj život u logoru Auschwitz kao svjedok Božje ljubavi i milosrđa. Naime, kad su njegovog subrata, logoraša prozvali da bude ubijen Maksimilijan je čuo njegov vapaj da ga poštede zbog obitelji i djece koju je imao, i darovao je svoj život za njegov, baš kao što je to učinio sam Isus, za sve nas.

Akcija „40 dana za život“, od 27. rujna do 5 studenog 2017.
Od početka aktivnosti Inicijative „40 dana za život“ članovi naših zajednica svojim molitvenim bdjenjima pred Vinogradskom bolnicom također redovito sudjeluju u još jednoj borbi za život. Tako je bilo i ove godine. Zahvaljujemo Bogu na svim plodovima ove molitvene pro-life inicijative.

„Krunica na ulicama gradova svijeta“ , u Zagrebu, 28. rujna 2017. u 15 sati
Na Kamenitim vratima ujedinili smo se sa svima koji su tog časa molili Božje milosrđe za cijeli svijet! I ovo je već tradicija u našem gradu pa se okuplja velik broj štovatelja Božjeg milosrđa na ovu molitvu. U zajedništvu sa zajednicom iz Trnovčice organizirali smo ovo okupljanje i molitvu.

Sat milosrđa u Zagrebačkoj katedrali, od 3. do 24. prosinca 2017. u 15 sati
Ovog Adventa, u zagrebačkoj katedrali s bogoslovima smo molili krunicu Božjega Milosrđa ispred kopije originalne slike Milosrdnog Isusa. Ovom pobožnošću željelo se potaknuti ljude na još veće štovanje Božjega Milosrđa, a jedan od ciljeva je i ukazati na pravu istinu o Božiću i razmatrati istinsku bit Božića, a to je Božje milosrđe odnosno Božja bezgranična ljubav prema svemu stvorenom, posebice prema čovjeku.

Nada Caren

Možda će vas zanimati ...