Posjet đakona našoj župi‏

U nedjelju Polaznici Đakonske pastoralne godine 20151. veljače 2015. polaznici ovogodišnje Đakonske pastoralne godine, đakoni Zagrebačke i Zadarske nadbiskupije, Varaždinske, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije te članovi redovničkih zajednica, u sklopu 4. studijskog tjedna posjetili su Župu sv. Josipa na Trešnjevci. Dočekao ih je župnik vlč. Damir Ocvirk s kapelanom vlč. Ivanom Vučakom.

Vlč. Ocvirk predstavio je župu, od samih početaka utemeljenja pa sve do naših dana. Veliki naglasak stavio je na pastoralni rad te izložio koji je opseg njihova djelovanja. Nabrajajući razne grupe istaknuo je kako je bitno cijelu župnu zajednicu organizirati i voditi kao jednu cjelinu prema riječima iz evanđelja „da svi budu jedno“ (Iv 17, 21).

 Nakon upoznavanja sa župom i župnim djelatnostima, đakoni su sudjelovali na misnom slavlju u 12 sati. Misu je predvodio vlč. Josip Šimunović, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i voditelj Đakonske pastoralne godine, uz koncelebraciju župnika vlč. Ocvirka.

Fra Franjo Vuk, đakon Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda održao je homiliju na temu „Isus – Prorok i Bog s nama“ u kojoj je temeljeći se na nedjeljnom evanđelju naglasio kako i danas Isus mnogima smeta i kako bi ga najradije ušutkali i maknuli ne samo iz društva nego i iz savjesti.

Fra Franjo je rekao, kako je Isus Bog s nama i kako je prisutniji od bilo koje druge stvarnosti, stoga se ne treba plašiti i bojati nekih sila, nego se još više priljubiti uz Gospodina.

Na kraju misnog slavlja dvojica đakona, č.g. Goran Bužak iz Bjelovarsko-križevačke biskupije i fra Silvio Šćepanović iz Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, iznijeli su svjedočanstva o svome duhovnom pozivu i putu. Vjernici su s oduševljenjem slušali svjedočanstva te ih poduprli i zahvalili pljeskom.

Vlč. Josip Šimunović zahvalio je župniku i vjernicima na srdačnom prijemu i pozvao na molitvu za duhovna zvanja.

Susret je završio u zajedničkom druženju uz nedjeljni objed. (NPI)

Možda će vas zanimati...