Poslanici Milosrđa

„Htjela sam da se moje male sestre ispune Tvojom ljubavlju;

da je raznesu po svijetu: da neuke pouče, slabe okrijepe,
klonule podignu, hladne raspale u svemogućoj Tvojoj ljubavi!“
bl. Marija Propetog Isusa Petković

U toj jednostavnoj rečenici krije se karizma bl. Marije Propetog koju žive i  provode u djelo sestre Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje. Jedno od takvih djela je i zajednica Poslanika Milosrđa koja je na poticaj  s. M. Angeline Tokić  i s. M. Veronike Dunatov te uz svesrdnu podršku tadašnjeg župnika vlč. Josipa Kuhtića zaživjela u našoj župi 7. studenog 2005. godine.
Svrha zajednice je da njeni članovi šire kraljevstvo Božjeg milosrđa u svom svakodnevnom životu, među ljudima koje susreću, u svojoj obitelji, na radnom mjestu, u župi, po uzoru i u duhu bl. Marije Propetog Isusa Petković. Da bi mogli drugima prenositi Božje milosrđe, sami se trebaju izgrađivati u duhovnosti. U tome im pomažu sestre Kćeri Milosrđa koje su voditeljice zajednice.

Na svojim redovitim susretima članovi zajednice mole Božanski časoslov i preporučuju se u zagovor bl. Mariji Propetog. Meditiraju i razgovaraju o tekstovima nedjeljnih i blagdanskih evanđelja, o poukama bl. Marije Propetog, o njenom životu i djelu. Sve molitve, razmišljanja, diskusije i rad prožeti su pjesmom. Jednom mjesečno župnik, duhovnik zajednice, održi prigodno predavanje ili meditaciju i uvijek se rado pridruži zajednici na duhovnim obnovama koje sestre svake godine organiziraju u različitim mjestima (Ugljanu, Blatu, Pločama, Novskoj). Zajednica se susreće i s drugim Poslanicima Milosrđa koji djeluju u mjestima u kojima su sestre prisutne.
Članovi zajednice aktivno sudjeluju u životu župe svojom prisutnošću, pjevanjem, sudjelovanjem u pobožnosti Križnog puta, devetnici sv. Josipu i drugim zajedničkim događanjima koje župa organizira. Pripremaju duhovni program u Trodnevnici bl. Mariji Propetog i proslavu blagdana Blaženice 9. srpnja svake godine. Svakog devetog u mjesecu na večernjoj sv. misi obilježavaju dan bl. Marije Propetog i mole za župu i nova duhovna zvanja, te časte relikvije bl. Marije Propetog koje je župa dobila o 10. obljetnici osnutka zajednice (prosinca 2015. godine).

Zajednica Poslanika Milosrđa okuplja laike koji žele upoznati karizmu milosrđa bl. Marije Propetog Isusa Petković i živjeti ju u svakodnevnom životu – u obitelji, na poslu, u župnoj zajednici… gdje god nas Gospodin šalje. Trenutno ima 20 aktivnih članova.
Zajednica se okuplja svaki ponedjeljak poslije večernje sv. mise u maloj dvorani u dvorištu.
Voditeljica zajednice: s. M. Jasna Crnković