Kolpinška obitelj sv. Josipa

Katoličko društvo djetića – Kolping, međunarodna je udruga angažiranih kršćana otvorena prema svima koji na temelju Evanđelja i katoličkog socijalnog nauka žele preuzeti odgovornost. Težište djelovanja jesu rad s mladima i za njih, angažman u svijetu rada te rad s obitelji i za obitelj. Temeljno geslo Kolpinškog djela je »Pomozi čovjeku tako da sam sebi može pomoći«.
Prvo Katoličko djetićko društvo u svijetu utemeljio je u Kölnu blaženi Adolf Kolping 1849. g. po čijem je imenu Udruga kasnije dobila ime. Kolpinško djelo je rasprostranjeno danas po cijelom svijetu. Temeljna jedinica kolpinškog djela je Kolpinška obitelj koja djeluje pri župi. Kolpinška obitelj je zajednica ljudi različite životne dobi, raznih sposobnosti i afiniteta. Povezuje ih obiteljski odnos povjerenja, prijateljstva i otvorenosti.

Katoličko djetićko društvo – Kolping najstarija je katolička socijalna udruga u Hrvatskoj, osnovana 1855. u Zagrebu.
Kolpinška obitelj sv. Josipa djeluje pri našoj župi i prepoznatljiva je po svojim aktivnostima:
– rad s djecom i mladima
– rad na socijalnom području
– organizacija susreta i druženje (Majčin dan, susret starijih osoba, kampovi za djecu i mlade)
– održavanje tečajeva stranih jezika
– nastojimo produbiti našu vjeru i obogatiti duhovni život naše župne zajednice
– organizacijom prodajnih izložbi te izradom i prodajom svijeća nastojimo pribaviti materijalna sredstva za naše aktivnosti i pomoć župi.

Zajednica se okuplja drugi utorak u mjesecu poslije večernje sv. mise u prostorijama ispod crkve. Ostale aktivnosti prema dogovoru.

Predsjednik Kolpinške obitelji sv. Josipa: Miroslav Salopek
Tajnica Kolpinške obitelji sv. Josipa: Jela Lela Milley
kolping@zupa-svjosip.hr

https://kolping.hr/