Ministranti u Karmelu

U MinistrantiuKarmelu_2015_1subotu 24. siječnja jedan dio ministrantske zajednice, zajedno s voditeljem Draženom i župnikom Damirom, uputio se u posjet sestrama karmelićankama u Brezovici. Došavši u samostan prvo smo posjetili crkvu Marije Kraljice Karmela, kojoj je posvećena crkva i samostan. Tamo nas je župnik kratko upoznao s poviješću karmelskoga reda, crkve i samostana u Brezovici. Nakon molitve u crkvi, krenuli smo na susret sa časnim sestrama. Dočekali smo ih u govornici – mjestu gdje se preko rešetaka razgovara s redovnicama. Sestre su nas oduševljeno primile.

Pričale su s nama, pjevale su nam, a mi smo se njima predstavili: rekli smo im svoja imena i koliko dugo ministriramo. Neke od mlađih sestara su nam ispričale svoj životni put i kako su one postale karmelićanke. Na kraju je naš župnik Damir sestrama preporučio u molitve sve ministrante u župi, kapelana Ivana i đakona Martina, naše bogoslove i cijelu župu. Kao poklon sestrama smo poklonili punu košaru voća i slatkiša, te svijeću sa slikom sv. Josipa iz naše crkve. Župnik je rekao da im je ta svijeća poklon za 500. rođendan sv. Terezije koja je jako voljela sv. Josipa.

Nakon Karmela, župnik i Dražen su nas iznenadili još jednim iznenađenjem. Išli smo u Arena centar u kino. Gledali smo crtani film “Ekipa za 6”. Nama je posebno bio smiješan film zbog glavnog lika – robota Baymaxa – koji jako sliči našem đakonu Martinu. 🙂

Možda će vas zanimati...