Devetnica u čast sv. Josipu 2017. – prvi dan

Devetodnevnu pripremu za blagdan našeg župnog zaštitnika sv. Josipa predvode oci konventualci sa Svetog Duha.

Prvi dan krunicu sv. Josipu predmolili su Poslanici Milosrđa uz nazočnost provincijalne predstojnice s. M. Emile Barbarić i časnih sestara.

Svetu misu predslavio je fra Martin Jaković, župnik župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. On je u propovijedi istaknuo da nas sveci, sv. Josip i sv. Antun, u našem životu usmjeravaju prema Bogu, oni su primjer kako se može u svakodnevnom životu biti svet. Sveci su nam darovani kao uzori ponašanja, jer svetac živi pravedno i ljubi Boga. Mi trebamo pokazati svoju vjernost Bogu živeći dobrotu, ljubav, opraštajući. Potrebna nam je Mudrost Božja i cijelo životna pouka u vjeri, nužna nam je reevangelizacija i istinsko opredjeljenje svaki dan za Isusa Krista.

Molitvu vjernika pripremili su Poslanici Milosrđa, u kojoj se molilo za našu Hrvatsku i obitelj, jer obitelj je kućna Crkva, promicateljica vjere, nesebičnog služenja i gnijezdo svećeničkih i redovničkih zvanja. Misu je pjevanjem animirao Zbor gospođa s voditeljem zbora Jurajem Ivanićem.

Fra Martin je u našu crkvu donio relikvijar  sv. Antuna, a nama župljanima iskazana je velika milost i čast da možemo častiti zemne ostatke sv. Antuna “evanđeoskog naučitelja”. Nakon molitve sv. Antunu i blagoslova djece, vjernici su iskazati štovanje sv. Antunu.

Nevenka Došen

Možda će vas zanimati ...