Krizmanici župe sv. Josipa prvaci Zagrebačke nadbiskupije u malom nogometu

Naši krizmanici su se u subotu 6. travnja okitili zlatom te postali prvaci u svojoj kategoriji na području Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije.

Priča je krenula krajem prošle 2018. godine kada je nakon četiri godine ponovno pokrenuta krizmanička malonogometna liga i to u turnirskom obliku, 4 turnira te 5. završni Masters turnir. Kroz sezonu se igralo na četiri različite lokacije, u novoj dvorani SC Fairplay u Jazbini, Boćarskom Domu na Cvjetnom naselju, Sc Megaton na Črnomercu te na NC Šalati na Zagrebačkom velesajmu i to od studenog prošle godine pa sve do sada. Onaj završni i glavni turnir se održao 6.4. u Sc Fairplay.

Naši krizmanici su furiozno krenuli u sezonu pa su se već na prva dva turnira okitili zlatnim i srebrnim odličjem. U proljetno vrijeme su se više bazirali na taktici i na uigravanju nekih akcija što nije odmah rezultiralo dobrim rezultatima kao na početku. No zato su briljirali na završnom Masters turniru; u četvrtfinalu su pobijedili ekipu župe Bezgrešnog Začeća BDM Soblinec s rezultatom 5-1.

U polufinalu su bili bolji od ekipe susjedne župe s Knežije, Marije Pomoćnice pobjedom 4-2 i na kraju u velikom finalu u derbiju sa ekipom župe sv. Ivana XXIII. iz Dubrave gdje je dvoboj završio bez pogodaka. Ekipa sv. Josipa u lutriji penala dolazi do naslova Prvaka Zagrebačke nadbiskupije. Čestitke našim krizmanicima koji su svojom igračom kvalitetom dostojno predstavljali svoju župu i pokazali da seniorska ekipa ne treba strepiti za svoju budućnost, jer među par njih se već vidi veliki potencijal.

Za ekipu župe sv. Josipa su nastupali: Patrik Babić, Ivan Štefičar, Leon Bičanić, Marko Šoljić, Marko Prpić, Mark Lucas Kranjec, Kristijan Horvat, Filip Radovanović te Fran Mikan. Velike čestitke i njihovom strategu i treneru te članu seniorske ekipe župe sv. Josipa, Antoniu Vuku čiji je rad i trud na najbolji način došao do izražaja.

Josip Štivičić

Možda vam se sviđa...