Održan 7. Futsal cup Sv. Josipa

Još je jedan turnir iza nas, sedmu po redu… Sedam označava puninu, a na koncu smo je i imali ove godine. Naime, naša župa ove godine slavi 80. godišnjicu od osnutka, pa je svakako značenje ovogodišnjeg turnira poprimilo puno veću važnost nego prethodnih godina. U 24 odigrane utakmica mogli smo vidjeti 138 pogodaka, u prosjeku je to bilo 5,75 pogodaka po utakmici što govori da smo svjedočili pravoj golijadi na turniru te vrlo atraktivnim i kvalitetnim futsal utakmicama. Od 12 ekipa njih sedam se baš udomaćilo te im je nezamislivo propustiti ovaj turnir. Iz godine u godine turnir postaje zahtjevniji, što za momčadi koje iz godine u godinu dolaze u sve boljim sastavima, što za samog organizatora koji ne miruje nego pred sebe stavlja veći zadatak da svake godine turnir bude bolji od onog lanjskoga.
Tako se ove godine organiziralo i druženje oko terena uz muziku, osvježenja i zanimacije koje su nam omogućili naši sponzori; Karlovačko, Jamnica i Franck. 
Pred početak turnira davale su se neke lagane prognoze tko bi sve mogao dogurati do kraja, među njima je svakako bio i branitelj naslova, ekipa Sv.Ane Playbox koji su ove godine po treći put za redom osvojili najljepši pehar u gradu. Sv. Petar SV je opravdao očekivanja te je došao do samog kraja ali na njihovu žalost, ipak su izgubili u finalu. Pozitivna iznenađenja svakako su bile ekipa bl. Augustina Kažotića te ekipa Sv. Petra 2 koja je na kraju završila na 3. mjestu pobijedivši Bl. Augustin Kažotića. 
Od domaćina, Sv. Josipa, uvijek se puno očekuje i ako netko igra pod pritiskom na ovom turniru onda su to definitivno oni… koji još uvijek čekaju svoj prvi naslov na “Josipovom”. 
Na ovom turniru običaj je da se bira najbolja petorka, pa je tako i četvrti put zaredom Tomislav Hercigonja proglašen najboljim golmanom. Pogotovo se pokazao svojim fantastičnim obranama u četvrtfinalu protiv Mnk Patriota gdje je bio glavni akter za prolazak svoje momčadi u polufinale. Među ostalima tu su: Kristijan Čekol, mozak ekipe Sv. Ane Playbox, Marko Kubašek, također iz momčadi Sv. Ane Playbox koji je u finalu postigao tri pogotka te pogurao ekipu do trećeg naslova, Matija Vojvodić igrač i voditelj ekipe Sv. Petar 2 koji odlično koordinira na zadnjemu svoju temperamentnu ekipu što nije uvijek lako, te na kraju Andrej Tomić iz ekipe Sv. Petar SV koji je kroz sve utakmice držao visoki igrački ritam. Najbolji strijelac bio je Mario Crnčević iz ekipe Bezgrešnog Srca Marijina sa sedam postignutih pogodaka.
Na kraju još jedno priznanje, a to je – najljepši pogodak – tu nagradu dobio je Tvrtko Pajalić iz ekipe Sv. Petar SV jer je “izmigoljio” bez nadzora protivničkoj obrani te primirio visoku loptu kojom je bio “počašćen” od svoga vratara te nato finim “šmekerskim lobom” matira protivničkog golmana koji je samo pogledom mogao ispratiti loptu u vlastitu mrežu. Puno finih poteza se moglo vidjeti, a to može pružiti samo Futsal i to nas jako veseli!
Organizatori su, kao i svake godine, pozorno pratili vremensku prognozu koja je jedini segment na koji se ne može utjecati, ali hvala Bogu samo je jedan dan kiša na kratko zaustavila igru dok su ostalih dana visoke temperature iscrpile posljednji atom snage kod igrača. 
I na kraju možemo reći da je turnir uspio i da se već sada pišu nove ideje za iduću godinu, za koju tvrdimo da će biti još bolja nego ova. 
Kao prvo, hvala dragom Bogu, svim sudionicima turnira, našem župniku i kapelanu, našim volonterima, sponzorima Karlovačkom, Jamnici i Francku te svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ovog turnira. Sve skupa neka nas prati zagovor našeg Sv. Josipa kojemu u čast igramo ovaj turnir.
 
Josip Štivičić
 

Možda će vas zanimati...