Stopama bl. Marije Propetog Isusa Petković kroz Sloveniju

Poslanici Milosrđa, okrijepljeni euharistijskom gozbom u župnoj crkvi sv. Josipa na Trešnjevci, krenuli su na hodočašće stopama bl. Marija Propetog Isusa Petković kroz Sloveniju.
Prva postaja našeg hodočašća bila je Rogaška Slatina, kapelica sv. Ane, gdje nam je naša voditeljica s. M. Jasna Crnković govorila o boravku Majke Utemeljiteljice  u Rogaškoj Slatini. Bl. Marija Petković ovdje je bila na oporavku 1936. godine i upravo u kapelici sv. Ane molila i duhovno se krijepila kako bi i tjelesno bila jača. Na tom mjestu, u prirodi među Božjim stvorenjima, i mi smo se zaustavili u molitvi i meditaciji o Presvetom Trojstvu i neizmjernim Božjim dobročinstvima. Posjetili smo i župnu crkvu sv. Križa koja je odjekivala zvucima orgulja domaćeg orguljaša. Nakon obilaska Rogaške Slatine krenuli smo prema Olimju i Jelenovom grebenu.
U Olimju smo se pomolili i zapjevali Gospi u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a franjevci konventualci, upravitelji samostana i samostanske crkve, su nas stručnim vodstvom upoznali s poviješću Olimja, samostana i crkve, te samostanske ljekarne.
Svoja tjelesna osjetila okrijepili smo u restoranu Jelenovog grebena, u čokoladnici Olimje i pivovari Haler, obiteljskim privrednim gospodarstvima koji se bave tradicionalnom proizvodnjom svojih proizvoda.
Zadnja postaja našeg hodočašća bile su Brežice i samostan sestara Kćeri Milosrđa. Sestra M. Karla pričala nam je o povijesti samostana koji je dugo godina bio i dječji vrtić. Nakon pjesme i ugodnog druženja, pozdravili smo se i puni zahvalnosti Gospodinu što smo se upoznali s djelovanjem sestara Kćeri Milosrđa u Sloveniji, vratili se našem sv. Josipu.

Nevenka Došen

Fotogalerija

Možda će vas zanimati...