Utemeljena “Stipendija sv. Josipa”

Početkom rujna 2017. godine, župni Caritas utemeljio je “Stipendiju sv. Josipa” s ciljem da financijskom potporom pomaže stjecanje naobrazbe kojom bi pojedinac sebi i obitelji mogao osigurati samostalnu egzistenciju.
Uz redovite mjesečne pakete osnovnih prehrambenih namirnica te podjele odjeće, obuće i ostalih potrepština, župni Caritas nastoji pomoći svojim korisnicima i u njihovim konkretnim životnim okolnostima i potrebama. Stipendija sv. Josipa namijenjena je stoga prvenstveno korisnicima župnog Caritasa, ali i ostalim župljanima u potrebi, kao pomoć u ostvarenju njihovih obrazovnih potreba (prekvalifikacija, doškolovanje i dr.). 
S početkom ove školske godine, župni Caritas stipendirao je svoju korisnicu, majku dvoje malodobne djece. Korisnica će pohađanjem Pučkog otvorenog učilišta steći stručnu spremu kuharice, što će joj omogućiti lakše zapošljvanje čime će svojoj obitelji u budućnosti omogućiti kvalitetnije životne uvjete. Radosni smo što će mlada obitelj tako dobiti mogućnost osamostaljenja i dostojanstvenijeg života svojih članova. 
Uz Božju pomoć i zagovor sv. Josipa, nadamo se da će Stipendija sv. Josipa donijeti mnogo plodova u budućnosti.
 
Damir David

Možda će vas zanimati ...