Svečana sveta misa u prigodi 10. nacionalnog susreta članova inicijative “40 dana za život”

Deseti nacionalni susret članova inicijative 40 dana za život je u Zagrebu od 27. do 29. kolovoza okupio članove nacionalnog tima i 80 predstavnika lokalnih timova iz cijele Hrvatske. Konferenciji je prisustvovao međunarodni koordinator Robert Colquhoun kojemu je ovo bio šesti dolazak u Hrvatsku. Nakon brojnih svjedočanstava o plodovima u Hrvatskoj i svijetu kazao je: „Vi ste heroji u svojim lokalnim zajednicama. Vidim da se vi Hrvati ponosite svojom domovinom i svojom vjerom. Upravo po tome svijetlite svima. Ovo što vi radite u Hrvatskoj, nadahnjuje druge europske zemlje.”

U ime uzoritog kardinala Josipa Bozanića, u župi sv. Josipa (Trešnjevka) središnje misno slavlje susreta predslavio je pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško. U svojoj se homiliji obratio prisutnima povezujući rad Inicijative s evanđeljem: „Hvala vam braćo i sestre na svemu što je ohrabrilo majke i očeve, što ih je udaljilo od straha i ojačalo nadu, što im je otvorilo oči duše da u djetetu vide dar, a ne nepremostive zapreke.“

„Nema te pandemije, nema toga potresa koji se može usporediti sa zlom pobačaja. Pobačaj ostavlja velike rane. Pobačaj je oboljenje ljudskoga duha i potres ljudske duše. Zato je ovdje u pitanju, ne napad na čovjeka izvana, već napad od samoga čovjeka na drugog čovjeka, onog nedužnog i malenog. Također, tim činom počinitelj ranjava i samoga sebe, bilo da je riječ o roditelju, bilo da je riječ o onima koji direktno ili indirektno u pobačaju sudjeluju.“, jedne su od zaključnih rečenica predsjednika Inicijative gospodina Ante Čaljkušića.

U slavlju svete mise uz biskupa Šaška bili su svećenici domaćini župnik Damir Ocvirk i novi župni vikar Hrvoje Maltarić.

Možda će vas zanimati ...