“Srce Isusovo, od kojega punine svi mi primismo” – Lipanj 2022.

Mjesec lipanj u našoj župi već četvrtu godinu zaredom počinje otvaranjem memorijalnog turnira Futsal kup sv. Josipa. Tako je bilo i ove godine: u četvrtak, 1. lipnja, zajedničkom molitvom započeo je turnir u spomen na našeg župljanina Matiju Capara.

Drugog lipnja, post-krizmanici su s kapelanom Hrvojem i kapelanom na HKS-u Markom pogledali poučnu i zabavnu predstavu Shakespeare na Exit, u kazalištu Exit. U petak navečer, naši župni animatori su s kapelanom organizirali ‘Pub kviz’ za mlade.  Na kvizu se okupilo 11 ekipa iz više župa: Sv. Josip, Marija Pomoćnica Kršćana – Knežija, Sv. Petar Apostol u Vlaškoj, Velika Gorica, te ekipa bogoslova iz Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Na kvizu se testiralo znanje iz sporta, povijesti, opće kulture, crkve i teologije, glazbe i filma te su u opuštenoj i dobroj atmosferi pobjedu odnijeli bogoslovi. 

U subotu, 04. lipnja u 17 sati proslavljena je misa za Matiju Capara. Isti dan navečer, uoči proslave Svetkovine Pedesetnice, krizmanici i njihovi roditelji okupili su se na misi bdjenja i klanjanju te time zaključili ovogodišnju pripremu za primanje sakramenta sv. Potvrde. Na samu Pedesetnicu proslavili smo krštenje naših katekumena.

U subotu, 11. lipnja, muška molitvena zajednica sv. Josipa s pridruženim sinovima, prijateljima i kapelanom Hrvojem,  uputila se na treće godišnje hodočašće od Krašića do Nacionalnog Svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Hodočašće od kojih 20-tak kilometara, započelo je blagoslovom krašićkog župnika vlč. Ivana Vučaka u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću, a završilo u Karlovcu blagoslovom rektora svetišta mons. Antuna Sentea.

Nakon molitve i razgledavanja izložbe skulptura svetaca u Galeriji svetišta, vratili smo se na finale Futsal kupa u kojem je igrala i ekipa Sv. Josipa. Nakon finala u kojem je pobijedila ekipa Tri ruže uslijedila je podjela nagrada i proslava.

Idući dan, u nedjelju 12. lipnja, povodom proslave 85. godišnjice osnutka Župe, zbor Izvor te župni zborovi Iosephus, Iskrice, Mješoviti zbor, upriličili su koncert za župljane. Nakon koncerta nastavili smo druženje uz pjesmu u dvorištu Župe.

Uoči proslave svetkovine Tijelova, župne zajednice bdjele su pred Presvetim Oltarskim sakramentom od 20 sati do ponoći. Na Tijelovo, u 7.30 molili smo  jutarnju molitvu s članovima neokatekumenskoga puta, nakon koje je izložen Presveti sakrament za adoraciju. U 10.30 proslavljena je svečana Misa, nakon koje je okupljena zajednica izašla na ulice našega kvarta u Tijelovskoj procesiji.

Od 17. lipnja o 19. lipnja Misionari milosrdnog Isusa i prijatelji pošli su pod vodstvom župnika Damira na hodočašće u Međugorje. Taj isti vikend u župi se odvijala i radionica sv. Josipa za djecu te krizmanički ispit kojim su kandidati pokazali spremnost i znanje za primanje sakramenta Potvrde.

Na blagdan Sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, na večernjoj misi u 19 sati proslavili smo i čestitali vlč. Ivanu Damjanoviću na 45. godišnjici svećeničkog ređenja.

Možda će vas zanimati ...