Prva duhovna obnova u veljači

Prvu PrvaDuhovnaObnovauVeljaci_2015_01duhovnu obnovu u veljači održala je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Predavanje na temu “Caritas – djelo kršćanske ljubavi” održala je u utorak 3. veljače u dvorani Augustina Holija. Ove duhovne obnove zamišljene su kao produbljivanje Godine Caritasa i volontera u našoj župi sa željom da još više živimo vjeru koja se pokazuje dobrim dijelima.

U svom predavanju s. Jelena je pošla od iskustva redovnika koji žive djelatnu ljubav po svom posvećenju i životu nasljedovanja Krista – jer to je način savršenog predanja.

Potom je govorila o iskustvu Caritasa u životu Crkve, osobito župne zajednice, naglašavajući kako je caritas, kao djelo ljubavi u temelju pastoralnog djelovanja svake župe. U tom smislu potaknula je okupljene na zauzeto življenje svoje vjere i pomoći bližnjima.


Na kraju predavanja, kapelan Ivan uveo je u raspravu u kojoj je s. Jelena odgovarala na pitanja o životu i radu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Kapelan je također s. Jeleni i prisutnima predočio rad naše Pučke kuhinje.

Na susretu je bio lijepi broj vjernika i grupa krizmanika koji su ovo predavanje slušali u sklopu njihove župne kateheze.
S. Jelena je također obišla i novouređene prostorije Župnog Caritasa i Pučke kuhinje, te je pohvalila rad Župnog Caritasa, Pučke kuhinje i svih volontera, čestitajući župi što živi stvarnost vjere koja je ljubavlju djelotvorna, što je ujedno i geslo Godine Caritasa i volontera u našoj župi.

Cijelo predavanje s. Jelene Lončar možete pogledati na župnom YouTube-u.

Možda će vas zanimati ...