Proslava završetka Godine obitelji

U nedjelju 12. veljače 2017. svetom misom u 10 sati svečano je obilježen završetak Godine obitelji u našoj župi te je službeno rođena Obiteljska zajednica župe. Godina obitelji kao milosno vrijeme i vrijeme “trudnoće”, tj pripreme za rađanje Obiteljske zajednice započela je na blagdan sv. Obitelji, 28. prosinca 2015.

U proteklih nešto više od godinu dana, obitelji su se okupljale na molitvenim susretima, produbljivale vjeru u nekoliko ciklusa kateheza, zajedno hodočastile, angažirale se oko karitativnih akcija te redovitog života župe, ali i u zajedništvu dijelile radosti, tegobe i iskustva svakodnevnog života vjerničkih obitelji.

Cijela Godina obitelji bila je nadahnuta i nošena geslom “Milosrđe Božje – snaga obitelji” čime se htjelo posvjedočiti kako snagu za izazove obiteljskog života obitelji ne crpe isključivo iz sebe samih nego prije svega iz Božje ljubavi, nama darovane i potpuno nezaslužene. 

Svetu Misu završetka Godine obitelji, koju je uživo prenosila LaudatoTV, predslavio je zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski koji je u homiliji potaknuo obitelji da se predaju Gospodinu s povjerenjem, i do kraja, kako ne bi bile u napasti, poput farizeja, tražiti rupe u zakonu i izgovore za svoje grijehe i slabosti. Slavlje je uveličala i pjesma dvaju, za ovu priliku, združenih župnih zborova, zbora Izvor i dječjeg zbora Iskrice.

Ujedno je obnovom bračnih zavjeta svih prisutnih bračnih parova, nakon homilije obilježen i Svjetski dan braka. 

Nakon svete mise, slavlje je nastavljeno prigodnim druženjem u župnoj dvorani. Tu su se predstavili najmlađi članovi Obiteljske, ali i drugih zajednica te zahvalili biskupu. Liturgijska skupina Djece Marije Petković priredila je predstavu u kojoj su podsjetili okupljene na važnost molitve i ukorjenjivanja obiteljskog života u životu i uzoru Svete obitelji. Dječji zbor Iskrice se pak predstavio s još nekoliko pjesama.

Martina Salopek

Voditeljica obiteljske zajednice

 

 

 

 

Možda će vas zanimati...