Zbogom Capi…

Naš dragi župljanin Matija Capar – Capi, kako smo ga od milja zvali, preselio se k Gospodinu u ponedjeljak 4. lipnja 2018. godine u 34. godini života.

Capi je dugo godina bio ministrant koji je revno služio kod oltara. Bio je voditelj malonogometnog tima naše Župe sv. Josipa, a od 2012. godine bio je voditelj i koordinator Katoličke malonogometne lige Zagrebačke nadbiskupije. Svoju vjeru i životnu vedrinu rado je dijelio s drugima, između ostaloga i kao animator u aktivnostima Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Svi ljubitelji futsala upamtit će ga kao ikonu futsala i vatrenog igrača koji se u svojoj bogatoj sportskoj karijeri okitio brojnim odličjima. No i dalje je ostao skroman, pravi vjernik i prijatelj, dobar čovjek.
Nakon zadobivenih sportskih ozljeda, sve je predao Bogu. Tada je rekao: “Svi znaju da sam imao dvije teške operacije u zadnje dvije godine i molio sam Boga da ću moći igrati s prijateljima na igralištu, tek toliko, jer ovo je moj sport i živim za ovaj sport. Bog me nagradio i dao da zabijem taj gol protiv prvaka Europe i aktualnog doprvaka svijeta. Plakao sam nakon utakmice i sad plačem. Svi me pitaju što me boli, ali jednostavno to je emocija”.

Dragi naš Capi, od srca ti hvala za sve što si učinio za svoju Župu sv. Josipa, za hrvatski futsal i za svoju Domovinu!

Iskrena sućut obitelji Capar i obitelji Kadrnka.

Pokoj vječni daruj im Gospodine. Počivali u miru Božjem!

 

Foto: 
www.zg-nadbiskupija.hr 
www.mnkalumnus.com
www.hrvatskareprezentacija.hr

 

Možda vam se sviđa...