Proslava svetkovine sv. Josipa 2019

U utorak 19. ožujka 2019. zagrebačka župa svetoga Josipa na Trešnjevci, proslavila je svoga nebeskoga Zaštitnika. Od ranoga jutra, župljani i hodočasnici iz svih dijelova grada, pohitali su na svetu misu, moleći Božji blagoslov i zagovor svetoga Josipa. U crkvi je slavljeno osam svetih misa. Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je vlč. Alen Vrbek, župni vikar župe BDM Žalosne iz Španskog.


 Svečan svetu misu na Josipovo predvodio je vlč. Alen Vrbek

U homiliji je govorio o ljepoti očinstva koje je – iz vjere i pouzdanja – preuzeo sveti Josip, te je time ispunio pravednost prema Bogu. Istaknuo je kako svako očinstvo, pa tako i očinstvo svetoga Josipa, proizlazi iz ljepote Božjeg očinstva. Takvo očinstvo ne traži svoje vlastite interese i nije sebično, već se u ljubavi potpuno predaje, zaključio je vlč. Vrbek.

Za proslavu svetoga Josipa, župljani su se pripremali devetnicom. Svakoga dana bila je pobožnost svetome Josipu, s različitim nakanama, koju su predvodili članovi zajednica koje se okupljaju u župi.

Nakon pobožnosti bila je sveta misa na kojoj su propovijedali franjevci iz zagrebačkog samostana Majke Božje Lurdske. U srijedu 13. ožujka održana je duhovna obnova za mlade na temu „Duhovni boj“ koju je predvodio salezijanac don Mihovil Kurkut.


misa u devetnici – predvodio fra Ivan Marija Đuzel

U petak 15. ožujka djeca iz Liturgijske grupe bl. Marije Petković izveli su igrokaz „Ljubav je u obitelji“, koji je na poučan način ukazao na važnost obiteljske molitve i zajedništva.

U nedjelju 17. ožujka obilježen je Dan očeva. Djeca su na dojmljiv način svjedočila o ljubavi njihovih očeva, ističući dobre osobine i vrline svojih očeva.


Proslava Dana očeva

Devetnica je završila svečanim ophodom oko crkve u ponedjeljak 18. ožujka. Uz molitve i pjesme u čast svetome Josipu, župnik Damir Ocvirk, na kraju procesije, izmolio je posvetnu molitvu svetome Josipu, predajući u njegov zagovor sve obitelji, župnu zajednicu, domovinu i Crkvu.

Izdvojeno 19.3.2019. – Josipovo na zagrebačkoj Trešnjevci, Laudato TV

Možda će vas zanimati ...