Proslava blagdana Blažene Marije Propetog Isusa Petković

Proslava ProslavaBlagdanaBl.M.Petkovic01blagdana započela je svečanom ulaznom procesijom u kojoj su Sestre nosile Relikvijar sa zemnim ostacima Blaženice kako bi vjernici mogli iskazati štovanje Blaženici i zamoliti ju za Njen nebeski zagovor.

Sv. Misu je predslavio mladomisnik vlč. Ivan Vučak koji je sljedećeg dana, na našu radost, postao našim novim kapelanom.

Svatko je pozvan posvetiti se Bogu, rekao je vlč. Ivan. Oni koji iskreno žele pripadati Bogu, primaju Njegovu volju, odriču se egoizma, a On s ljubavlju prima naš dar i traži samo da budemo što jesmo, svaki u svom staležu. I naša Blaženica je imala klicu dobrote i milosrđa. Znala je raspolagati imovinom na dobro drugih. Svjesna da smo svi ljubljena Božja djeca, što je posjedovala, u Njegove je ruke davala. On joj je vratio samo dobro! Bogu su i danas potrebni posvećeni ljudi, siromašni duhom, spremni sigurnost staviti u Njegove ruke i prihvatiti sve što dolazi od Njega. Nadalje, kršćanin-nasljedovatelj Krista, mora biti radostan. Bitno je svidjeti se Bogu jer ćemo Njemu dati račun. Ostavimo sve navezanosti i tražimo sigurnost u Bogu, naglasio je vlč. Ivan. Tko nije sve ostavio, ne može sve dati, dodao je. Pouzdanje u Božje milosrđe imala je naša Blaženica i preko nje možemo prići bliže Gospodinu. Na stolu Gospodnjem hranimo svoju dušu, imajmo milosrdno srce, ponizno, strpljivo, a povrh svega ljubav – sveza savršenstva. Sve je to imala naša Blaženica, pa neka nas pouči i svojim zagovorom vodi sigurnim putem do Gospodina. Budimo radosni, budimo u Božjoj blizini, ne tražimo lažne sigurnosti. Jedina sigurnost neka nam bude Božja providnost. Sretan je onaj tko usrećuje drugoga. Istinska je sreća umnažati bogatstvo za druge, zaključio je vlč. Ivan.
Nakon Mise uslijedio je mladomisnički blagoslov, kao i prethodna dva dana, te štovanje moći Blaženice. Kroz sva tri dana i na sam Blagdan Crkva je bila prepuna župljana i hodočasnika koji su došli potražiti novu snagu i polet za život u naviještenoj Božjoj riječi , mladomisničkom blagoslovu i u nebeskom zagovoru naše Blaženice.
Poslije blagoslova nastavljeno je druženje u dvorani vlč. Holija uz slano-slatke delicije koje su pripremili Suradnici Kćeri Milosrđa i pjevačice Zbora Gospođa i uz mladomisničku tortu vlč. Ivana. Svi smo bili radosni, a po tom se prepoznaju kršćani!
Hvala svim svećenicima koji su kroz ove dane bili s nama, časnim Sestrama Kćeri Milosrđa koje su svojim prisustvom uveličale ovo milosno vrijeme, svim župnim suradnicima koji su bili uz nas te svim župljanima i hodočasnicima koji su zajedno s nama došli iskazati čast Blaženoj Mariji i moliti Njen zagovor. Posebna hvala članicama Zbora Gospođa pod vodstvom maestra Juraja Ivanića koje su svim srcem, pjesmom i molitvom častile Blaženicu. A najveća hvala pripada našem župniku Damiru koji nam je kroz sve dane bio najveća podrška i mogu slobodno reći počasni suradnik Kćeri Milosrđa. Neka svima Gospodin stostruko uzvrati po zagovoru naše Blaženice!

Možda će vas zanimati...