Posjet poglavara i bogoslova sjemeništa “Redemptoris mater”

“Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u subotu 7. travnja 2018. s bogoslovima biskupijskih misijskih sjemeništa “Redemptoris mater” iz Pule i Sarajeva.

Bogoslovi, iz ukupno trinaest različitih zemalja, predvođeni rektorom don Piergiorgiom De Angelisom i vicerektorom don Juricom Manzonijem u sklopu uskrsnog hodočašća pod nazivom “put u Emaus” pohodili su grob blaženog Alojzija Stepinca, te hodočastili u svetište Majke Božje Bistričke.
Kardinal Bozanić bogoslovima je rekao da se želio susresti s njima upravo kod groba bl. Alojzija Stepinca čija svećenička svetost ostaje trajno nadahnuće novim generacijama kandidata za Sveti red.

Susret je završio zajedničkom pjesmom “Kraljice neba”, a bogoslovi su se po rasporedu hodočašća uputili u Krašić gdje će posjetiti rodnu župu bl. Alojzija Stepinca.”

Nakon toga, bogoslovi su posjetili i župu Sv. Josipa na Trešnjevci, gdje su sa župnikom Damirom Ocvirkom te članovima Neokatekumenske zajednice prisustvovali euharistijskom slavlju. Također su s prisutnima podijelili i svoja osobna iskustvima te kako su otkrili Božji poziv.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije i Vedrana Gilić

Možda će vas zanimati...