Blagdan Gospe Lurdske

gospa_lurdska                U srijedu, 11. veljače u župi sv. Josipa svečano je proslavljen blagdan Gospe Lurdske. Tom prilikom brojnim vjernicima podijeljeno je bolesničko pomazanje poslije jutarnje svete mise i nakon propovijedi na večernjoj svetoj misi.

                Večernju svetu misu predvodio je kapelan vlč. Ivan. U propovijedi je istaknuo kako je u Evanđelju Isus narodu skrenuo pozornost da čovjeka ne onečišćuje ono što u njega ulazi, nego ono što izlazi iz njega, iz čovjekovog srca, dok je kapelan Ivan u propovijedi, uz naglasak na fizičke, podsjetio na psihičke bolesti. Koliko je onih koji se možda ne trebaju liječiti u psihijatrijskim ustanovama, ali su usamljeni i napušteni, nemaju nikoga osim televizora i radija. Za njih treba moliti!

                Podsjetio je da se ozdravljenje zadobiva i po ispovijedi i po zagovoru svetaca i blaženika. Ali ta ispovijed ne smije biti neodređena, samo nabrajanje onoga što nismo zgriješili i zaobilaženje i umanjivanje onoga što jesmo. Ta ispovijed mora biti decidirana i jasna, bez obzira na sram i neugodu, jer to je najvaći udarac Sotoni i jamstvo ozdravljenja. Na koncu, ne trči rasipni sin u susret Ocu, nego Otac trči zagrliti sina.

                Ni zagovor svetaca ne smije biti zaboravljen kao sredstvo ozdravljenja i spasenja. Već smo se dan ranije, na blagdan bl. Alojzija Stepinca, sjetili ozdravljenja zadobivenog po njegovom zagovoru. Čuda se i danas događaju. Međutim, ne bez naše vjere. Tako ni bolesničko pomazanje koje će biti podijeljeno neće ništa učiniti samom svojom formom, uljem i polaganjem svećenikovih ruku, ako s naše strane nema vjere.

                Također, kapelan je okupljene vjernike podsjetio na Misionare milosrdnog Isusa koji se, u sklopu velike devetnice pred blagdan sv. Josipa, okupljaju na molitvu srijedom u 15 h i mole na nakane koje vjernici mogu ostaviti u kutiji namijenjenoj za to.

                Na kraju, prije završnog blagoslova, kapelan je izmolio zagovornu molitvu sv. Josipu.

Možda će vas zanimati...