Oratorij svetog Josipa

U subotu 18.3.2017. godine u prostorijama naše župe održao se Oratorij svetog Josipa za djecu od 7 do 12 godina. Oratorij je prostor bogat veseljem i radošću kroz kojeg se djeci nastoji približiti vjera na njima primjeren način. Raznim aktivnostima, kao što su igre, plesovi, pjesme i kreativne radionice, djeca upoznaju svoju vjeru i uče o životu svoje župne zajednice.

Kroz ovaj Oratorij djeca su upoznala život svetoga Josipa. Na samome početku, u Oratorij nas je molitvom i pjesmom uveo vlč. Mudronja. Na kreativnim radionicama djeca su izrađivala Nazaretsku kuću i cvijet simbol sv. Josipa – ljiljan. Također, djeca su imala i razne natjecateljske igre u kojima su trebali surađivati i tako razvijati zajedništvo. Između radionica i igara, za razgibavanje i zabavu animatori su pripremili i nekoliko plesova u kojima su djeca uživala. U svijetlu 80. obljetnice osnutka naše Župe djeca su izradila prigodnu čestitku za našu Župu i naučila pjevati pjesmu Trešnjevke djeca kojom su sljedeći dan pozdravila kardinala Bozanića. Oratorij smo završili molitvom i kvizom o svetom Josipu kroz kojeg smo rezimirali sve naučeno o svetom Josipu.

Zahvalni Bogu na svim milostima kojima nam je dao, s veseljem iščekujemo i sljedeći Oratorij u organizaciji naših Župnih Animatora: Marije, Dore, Tije, Marka, Sare, Domagoja i Mirte te uz pomoć s. Kristine!

Mirta Fekeža

Možda će vas zanimati...