O svetkovini Gospodnjeg rođenja 2020.

„Evo, začet ćeš i roditi sina i nadjenut ćeš mu ime Isus. On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega. Njemu će Gospodin Bog dati prijestolje Davida, oca njegova, i kraljevat će nad domom Jakovljevim uvijeke i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.“

(Lk 1,31-33)

Dragi župljani,

ovogodišnja proslava Gospodnjeg rođenja obavijena je oblakom straha zbog širenja bolesti uzrokovane koronavirusom, nazvane Covid-19. Imenovavši bolest novim imenom, dobili smo neprijatelja koji izaziva strah i paniku kod većeg broja ljudi.

I anđeo Gabrijel, kod navještenja, imenuje onoga koji će se utjeloviti u krilu Djevice iz Nazareta. Naziva ga velikim, sinom Svevišnjega, njemu će se dati prijestolje Davida i kraljevat će uvijeke. Ove oznake novorođenoga Kralja i Spasitelja daju nam sigurnost da nismo napušteni i da se Bog neprestano brine za stvoreni svijet. Zbog te zauzete brige i ljubavi Bog je postao čovjekom da nas otkupi i oslobodi od straha, nevjere i smrti.

U ozračju povjerenja u Boga, te nadu u bolju budućnost, želimo Vam blagoslovljen Božić i blagdane povezane s otajstvom Gospodnjeg rođenja. Neka Vas dragi Bog blagoslovi u novoj godini, čuva u vjeri i povjerenju te obdari potrebnim zdravljem.

Želeći Vam svako dobro, molimo vas da ustrajete u molitvi – osobito obiteljskoj, te Vam zahvaljujemo za svako dobro koje činite prema našoj župi.

Sve Vas povjeravamo zagovoru svetoga Josipa.

Vaši svećenici Ivan Damjanović, Marko Čolić i Damir Ocvirk,

đakon Višeslav Foretić, te časne sestre Kćeri milosrđa i Klanjateljice Krvi Kristove

Možda će vas zanimati...