Mladi s Trešnjevke spremni za Dubrovnik

Na MladiTresnjevkeDubrovnik3Vazmeni utorak, 22. travnja ove godine, u crkvi sv. Josipa na Trešnjevci, održan je zadnji susret i kateheza za mlade koji idu na SHKM u Dubrovnik.

Katehezu na temu “sloboda” i “poziv”  održao je vlč. Jakov Rađa, župni vikar, što je ujedno povezano sa geslom susreta “Na slobodu pozvani” (Gal 5,13)!

U katehezi vlč. Jakov spomenuo se praoca naše vjere Abrahama i njegov poziv koji je dobio od Boga. Abraham je bio prvi hodočasnik na zemlji, krenuvši na put u nepoznato kako bi mogao otkriti ljepotu Božju i samoga sebe, zbog toga su hodočašća važna, kako bi se mogli maknuti iz svoje svakodnevnice, svoje sigurnosti i ukalupljenosti te se staviti Gospodinu u ruke da nas on vodi, osnažiti svoje povjerenje u Boga i što bolje ga upoznati, MladiTresnjevkeDubrovnik2steći nova iskustva i prijateljstva, istaknuo je vlč. Jakov!

U drugom dijelu susreta, mladi su upoznati sa svim tehničkim detaljima kako bi susret u Dubrovniku prošao u najboljem mogućem redu. Na kraju susreta mladima su podjeljene majice koje će ponosno nositi gradom Dubrovnikom!

I.Vučak

Možda će vas zanimati ...