Korizmena duhovna obnova

U petak i subotu 6. i 7. travnja 2019. u župi svetoga Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci održana je korizmena duhovna obnova pod nazivom “Obnovi moju Crkvu”. Obnova je započela pobožnošću križnoga puta i slavljem svete misu tijekom koje su blagoslovljeni križić koje će prvopričesnici nositi tijekom slavlja Prve pričesti. Župnik Damir Ocvirk podsjetio je prvopričesnike na važnost Kristova križa istaknuvši kako je križ znak neizrecive Božje ljubavi, pozvavši djecu da ostanu vjerni prijatelji Kristova križa. Duhovna obnova nastavljena je pobožnošću klanjanja svetome Križu.

U crkvu je unesen obnovljeni križ, koji je inače, obješen na jednoj od ispovjedaonica u crkvi. Obnovljeni križ znak je duhovne obnove cijele župe. U pobožnosti klanjanju križu molilo se za ustrajnost u nošenju vlastitih križeva, ali i zahvaljivalo za svu ljubav koju je Bog pokazao u žrtvi svoga Sina.
Drugi dan duhovne obnove započeo je okupljanjem prvopričesnika.

Oni su pod vodstvom s. Kristine Injić, razmatrali o važnosti sakramenta svete Ispovijedi, a djeca iz Liturgijske grupe izvela su igrokaz “Obnovi moju Crkvu” o životu i poslanju bl. Marije Petković.

Poslijepodne u 17 sati započeo je drugi dio duhovne obnove. U velikoj dvorani A. Holija okupili su se ovogodišnji krizmanici koji su sudjelovali du duhovnoj obnovi pod vodstvom župnog vikara Luke Brešića i župnih vjeroučitelja Andreje Matoković i Krešimira Matijevića. Krizmanici su sa zanimanjem slušali o ljepoti i uzvišenosti ljudske ljubavi i odgovornoj spolnosti.

U isto vrijeme župnik Damir Ocvirk u crkvi je održao predavanje na temu “Obnovi moju Crkvu” u kojem je tumačio nosive elemente obnove liturgijskoga prostora u crkvi. Duhovna obnova je završila pjevanjem Večernje i slavljem svete Mise.

Možda će vas zanimati ...