Dva desetljeća „Izvora“

Veliki koncert povodom 20. rođendana zbora „Izvor“ održan je 25. svibnja pred prepunom dvoranom Studentskoga centra u Zagrebu. Taj sve poznatiji zbor župe sv. Josipa na Trešnjevci svojom je vokalno – scenskom izvedbom oduševio publiku. Na pozornici ih je pratio četveročlani instrumentalni sastav, a voditelji programa bili su Ivan Šurina i Damir Kušanić.

Na početku večeri na velikom platnu prikazan je kratak film o „Izvoru“ s dojmljivom izvedbom pjesme iz Lion Kinga „Circle of Life“. U uvodnom govoru zboraše je pozdravio njihov župnik Damir Ocvirk: „Vi koji pjevate, dvostruko molite. Želim vam da izvor svog djelovanja pronađete u Bogu, koji je izvor i počelo vječnoga života.“

Prvi dio večeri „Izvor“ je posvetio duhovnim skladbama. Započeli su s pjesmom „Gospodu mom“ koja je izišla na njihovom prvom albumu. Slijedila je a capella izvedba pjesme „Izliči me“, te klasici poput „Ja sam s vama“. Kroz večer se moglo čuti i omiljeni im gospel, zatim tradicijske pjesme, šlagere, country, pop i zabavne pjesme. Uz country „Daddy Sang Bass“ otpjevali su i poznati pop hit „Do posljednjeg daha“ u kojem se istaknula solistica Ani Vuletić.

Oduševljenje publike izazvale su zagrebačke starogradske pjesme pod nazivom „Šlager mix“ u kojima su se našli šlageri poput „Samo jednom se ljubi“ i „Jabuke i trešnje“. Drugi dio večeri ispunio je gospel: odlične su bile „Jericho“, „Amen“, „Faith“ i „Praise you“. Za kraj je cvijeće dobila voditeljica Ivana Jelinčić i dvije najstarije članice zbora.

„Izvor“ je osnovan 1993., a naziv je dobio 1997. godine. Uz redovne mise, zbor pjeva i na vjenčanjima, krštenjima, u igrokazima i na koncertima. Izdali su dva CD – a i imali više gostovanja po inozemstvu.

 

Preuzeto: Glas Koncila
Maja Šubarić

Možda će vas zanimati ...