Dan obilježen svetim Josipom zaštitnikom očeva i radnika‏

U DanObilježenSvetimJosipom_2015_04nedjelju 15. ožujka u župi svetog Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, od ranoga jutra bilo je živo i ispunjeno različitim sadržajima koji su upućivali na život svetoga Josipa, našeg nebeskog zaštitnika. Ponajprije u goste su stigli članovi zajednice Mondo nuovo koji su svjedočili o izlječenju od ovisnosti o drogama i početku novoga života. Potom je nakon svete mise u 9 sati bio prikazan animirani film o svetom Josipu – zaštitniku obitelji. Tijekom mise djeca su molila za svoje očeve – da poput sv. Josipa budu dobri i brižni, a potom su očevima poklonili prigodne poklone s porukama.

Vrhunac dana bila je izvedba glazbeno-scenskog prikaza o životu svetog Josipa. Predstava, u režiji Petre Radin, rađena je prema romansiranom životopisu sv. Josipa “Tesar”, autora Božidara Prosenjaka, koji je nazočio predstavi. U predstavi su sudjelovali glumci iz župe, profesionalni glumci iz nekoliko kazališta, a u glazbenom dijelu sudjelovao je župni zbor “Izvor”.

Na predstavu je stigao i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Naime, ova predstava, izvedena u devetnici sv. Josipu, bila je i poklon našem nadbiskupu za imendan. Uz predstavu, najmlađi članovi naše župe, pripremili su nadbiskupu poseban dar. Oni su u spomenar narisali cvjetove, te ih ispunili svojim molitvama i dobrim dijelima, koje su namijenili za nadbiskupa.

Dan je završio u dvorani Augustina Holija, druženjem glumaca i svih koji su sudjelovali u stvaranju ove jedinstvene predstave. (S.J.)

Možda će vas zanimati...