Blagoslov vjernika u njihovim domovima 2022.

BLAGOSLOV VJERNIKA U NJIHOVIM DOMOVIMA PASTORALNA GODINA 2021./22.

(u uvjetima opasnosti od širenja bolesti COVID 19)

Ovogodišnji pohod svećenika u Vaš dom još uvijek je obilježen kušnjom zbog širenja bolesti COVID 19, uzrokovane koronavirusom. Zbog tih okolnosti  blagoslov obitelji i pojedinaca u domovima vjernika, bit će poput prošlogodišnjega.

U prvome redu – zbog navedenih okolnosti – potrebno je ispuniti obrazac prijave (koji se nalazi na dnu stranice) po kojem se prijavljujete za posjet služitelja Crkve u vaš dom. Prijave su od ponedjeljka, 15. studenoga. Tim obrascem pristajete na blagoslov vašega doma i obitelji u posebnim uvjetima:

  1. Da svu svi sudionici blagoslova zdravi (bez vidljivih znakova koji mogu upućivati na bolest COVID 19),
  2. Da je prostorija u kojoj se moli prozračena,
  3. Da svi sudionici blagoslova tijekom molitve i susreta nose zaštitne maske za lice na ispravan način,
  4. Da ćete na vrijeme otkazati molitvu blagoslova u vašem domu ako se netko razboli ili mu je određena nužna mjera samoizolacije,
  5. Ukoliko se služitelji iz župe razbole ili im je određena nužna mjera samoizolacije, blagoslov obitelji se odgađa do datuma koji će naknadno biti naznačen.

Ove godine u blagoslovu obitelji sudjelovat će upravitelj župe Damir Ocvirk i župni vikar Hrvoje Maltarić, a pohodit će samo one domove za koje su pristigle prijave isključivo do 20. prosinca 2020.

BLAGOSLOV VJERNIKA U OBITELJIMA BIT ĆE U RAZDOBLJU OD 3. DO 16. SIJEČNJA i OD 1. DO 12. VELJAČE 2022., a raspored će biti oglašen nakon prikupljenih prijava, odnosno u tjednu od 21. do 24. prosinca 2021.

Za one župljane koji se – zbog nekog razloga – ne osjećaju ugodno ili sigurno da im služitelj pohodi dom, bit će prema raspredu ulica, tijekom razdoblja blagoslova vjernika u njihovim domovima, upriličeno molitveno slavlje s blagoslovom u crkvi u 17.30.

Prijave su završene

Možda će vas zanimati...